Συνάντηση αντιπροσωπείας ΔΣΑ με δήμαρχο Ραφήνας και πυρόπληκτους

Με τον Δήμαρχο και τον Γεν. Γραμματέα του Δήμου Ραφήνας και την Γεν. Γραμματέα του Δήμου Μαραθώνα καθώς και με πληγέντες από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, συναντήθηκε αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας.

Η αντιπροσωπεία του ΔΣΑ ενημερώθηκε για την κατάσταση που σήμερα επικρατεί και για τα άμεσα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουν οι δήμοι και οι πυρόπληκτοι κάτοικοι τους.

Ενόψει της έναρξης υποβολής των αιτήσεων για το έκτακτο επίδομα στους πυρόπληκτους, η αντιπροσωπεία του ΔΣΑ εξέφρασε την βούληση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, στο πλαίσιο και της πρόσφατης απόφασης του ΔΣ, να συνδράμει τις υπηρεσίες των Δήμων με όποιον τρόπο κριθεί αναγκαίο από αυτούς για την έγκαιρη και σωστή παραλαβή και διεκπεραίωση των αιτήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητήθηκε από τον Δήμο Μαραθώνα η ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό για την υποβοήθηση του έργου της διεκπεραίωσης των αιτήσεων των πυρόπληκτων για διάστημα ενός μηνός.

Ο ΔΣΑ θα προβεί άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για την ικανοποίηση του αιτήματος αυτού και θα διαθέσει στις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες δύο δικηγόρους – συνεργάτες του, από την προσεχή Δευτέρα.

Παράλληλα, από την προσεχή Πέμπτη, σύμβουλος του ΔΣ του ΔΣΑ, επικουρούμενος από συνεργάτες του ΔΣΑ, θα παρευρίσκονται στον χώρο κατάθεσης των αιτήσεων στον Δήμο Μαραθώνα για την παροχή άμεσης, δωρεάν νομικής συνδρομής προς τους πυρόπληκτους κατά τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Όπως αναφέρει ο ΔΣΑ σε υλοποίηση της απόφασης του ΔΣ του ΔΣΑ για την έμπρακτη στήριξη των πυροπλήκτων, ήδη, μετά από συνεννόηση με την διοίκηση του ΚΑΤ και για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των εγκαυματιών της πρόσφατης πυρκαγιάς, προμηθεύτηκε και έθεσε στη διάθεση του Νοσοκομείου ένα μόνιτορ LifeScope VS Nihon Kohden 15’’, για τη μονάδα εγκαυμάτων στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου, αξίας 5.766 €.

Επιπλέον, ο ΔΣΑ ευχαρίστησε θερμά όλους τους δικηγόρους που έδωσαν αίμα κατά την έκτακτη αιμοδοσία που διοργάνωσε τις προηγούμενες ημέρες, από την οποία έχουν συλλεγεί ήδη πάνω από 100 Μονάδες αίματος, καθώς και τους δικηγόρους που έχουν μέχρι σήμερα καταθέσει χρηματικά ποσά για την ενίσχυση των πυρόπληκτων στον Ειδικό Λογαριασμό στήριξης του ΔΣΑ, ο οποίος παραμένει ανοικτός.

Σχετικά Νέα