Συμφωνία για τη Συρία έβγαλε η συνάντηση Τραμπ – Πούτιν

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Β. Πούτιν ενώ ξεκινούσε η επόμενη συνάντησή του, με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, δήλωσε ότι είχε μια πολύ μακρά συνομιλία με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ.

Υπήρχαν πολλά ζητήματα, όπως η Ουκρανία, η Συρία, άλλα προβλήματα, άλλα διμερή θέματα“, όπως τόνισε.

Η κατάσταση στην Ουκρανία και τη Συρία, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας αλλά και ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια του κυβερνοχώρου κυριάρχησαν στην πρώτη συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Αμερικανό ομόλογό του, τον Ντόναλντ Τραμπ, στο περιθώριο της συνόδου της G20 στο Αμβούργο.

«Είχα μια πολύ μακρά συνομιλία με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, υπήρχαν πολλά ζητήματα, όπως η Ουκρανία, η Συρία, άλλα προβλήματα, άλλα διμερή θέματα», είπε ο Πούτιν ενώ ξεκινούσε η επόμενη συνάντησή του, με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε.

«Επιστρέψαμε επίσης και πάλι στα θέματα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο», πρόσθεσε ο Ρώσος ηγέτης.

Εκεχειρία στη Συρία

Εκεχειρία στη νοτιοδυτική Συρία από τις 9 Ιουλίου συμφώνησαν ο Βλάντιμιρ Πούτιν και ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως ανακοινώθηκε μετά την πρώτη τους συνάντηση στο πλαίσιο της συνόδου των G20 στο Αμβούργο.
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ ανακοίνωσε την απόφαση, επισημαίνοντας πως οι ΗΠΑ «ανέλαβαν την υποχρέωση πως όλες οι στρατιωτικές ομάδες στην περιοχή θα σεβαστούν την απόφαση εκεχειρίας».
Τις προσεχείς μέρες θα συνεχιστούν οι επαφές ΗΠΑ-Ρωσίας για τη Συρία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα