Συμβολική κατάληψη στο Δημαρχείο της Κομοτηνής ενάντια στον Φράχτη του Έβρου

Συμβολική κατάληψη στο Δημαρχείο της Κομοτηνής πραγματοποιούν, αυτή την ώρα, μέλη της πρωτοβουλίας Κομοτηνής ενάντια στον Φράχτη του Έβρου.

Τα μέλη της πρωτοβουλίας ανάρτησαν πανό στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου, ενώ μέσω και της σχετικής ανακοίνωσης καλούν τον κόσμο να δώσει το “παρών” στην πορεία ενάντια στον φράχτη που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 31 Οκτωβρίου στον Έβρο.

Στην ανακοίνωσή τους τα μέλη της πρωτοβουλίας Κομοτηνής ενάντια στον Φράχτη του Έβρου, αναφέρουν -μεταξύ άλλων- ότι “η Ε.Ε. επιδιώκει με τις πολιτικές της μέσω της Frontex, οι οποίες συχνά επενδύονται με τον ξενοφοβικό λόγο των κυβερνήσεων της, να ελέγχει τις προσφυγικές ροές ούτως ώστε οι ηγεμονικές μερίδες της να εκμεταλλεύονται τμήματα τους. Για όλους όσοι δεν είναι χρήσιμοι στα γρανάζια τους χτίζει στρατόπεδα συγκέντρωσης-αποθήκες ψυχών. Μέσα σ’ αυτό το φόντο βρισκόμαστε εν μέσω της μεγαλύτερης προσφυγικής κρίσης των τελευταίων δεκαετιών”.

Τονίζεται, επίσης, πως “στον φράχτη για εμάς συγκρούονται δυο κόσμοι: αυτός της εκμετάλλευσης του σκοταδισμού της ανθρωποφαγίας και μισαλλοδοξίας με αυτόν της έμπρακτης διεθνιστικής αλληλεγγύης”.

Το αιτήματα που περιλαμβάνονται στην ανακοίνωση αναφέρονται στην “ελεύθερη μετακίνηση για όλους, στην απόδοση ιθαγένειας σε οποίον το επιθυμεί, στην παροχή ασύλου σε οποίον το ζητεί, στο να μην γίνει καμία απέλαση, στο να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, στο γκρέμισμα του φράχτη στον Έβρο”.

Στις 31/10,  έχει προγραμματιστεί πορεία στο φράχτη του Έβρου.

evros_18_0

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα