Συλλυπητήρια μηνύματα των προέδρων Γερμανίας και Ισραήλ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Συλλυπητήρια μηνύματα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για τις τραγικές απώλειες ανθρώπινων ζωών από τις πυρκαγιές απέστειλαν οι ανώτατοι άρχοντες της Γερμανίας και του Ισραήλ, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και Ριούβεν Ρίβλιν αντίστοιχα.

Ο κ. Σταϊνμάιερ έκανε λόγο για δραματικές εικόνες και τόνισε ότι οι Γερμανοί πενθούν εξαιτίας της τρομακτικής αυτής καταστροφής μαζί με όλους τους Έλληνες.

Κλείνοντας το μήνυμά του ευχήθηκε σε όλα τα σωστικά συνεργεία την απαραίτητη δύναμη και αντοχή που απαιτείται για την αντιμετώπιση του δύσκολου αυτού έργου.

Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές. Ο κ. Μάας εξέφρασε στον κ. Κοτζιά την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στον ελληνικό λαό, που δοκιμάζεται από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Ο Πρόεδρος του Κράτους του Ισραήλ Reuven (Ruvi) Rivlin, σε συλλυπητήριο μήνυμά του προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας αναφέρει:

“Ιερουσαλήμ,

24 Ιουλίου 2018

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

Είμαστε σοκαρισμένοι και περίλυποι για τις καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται κοντά στην πρωτεύουσά σας, την Αθήνα, προκαλώντας τόσο οδυνηρές απώλειες ανθρώπων, τραυματισμούς και καταστροφή. Οι πολίτες του Ισραήλ και εγώ προσωπικά στέλνουμε στην Εξοχότητά σας και σε όλο τον ελληνικό λαό τα βαθύτατα συλλυπητήρια μας. Η καρδιά μας είναι μαζί σας αυτή την δύσκολη ώρα.

Ελπίζουμε και προσευχόμαστε να ελεγχθούν αυτές οι τρομερές πυρκαγιές και να μπορέσετε να αρχίσετε την ανοικοδόμηση.

Παρακαλώ μεταφέρετε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις πληγείσες οικογένειες και τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση όλων των τραυματιών.

Ειλικρινά ημέτερος,

Reuven (Ruvi) Rivlin”

Σχετικά Νέα