Συλληπητήριο μήνυμα του Α. Ξανθού για τον θάνατο του Αντώνη Κούτη

«Ο καλύτερος φόρος τιμής στον Αντώνη Κούτη θα είναι η αξιόπιστη υλοποίηση της μεταρρύθμισης στην ΠΦΥ, στη φιλοσοφία και στον σχεδιασμό της οποίας συνέβαλε καθοριστικά», δήλωσε ο Α. Ξανθός στο συλλυπητήριο μήνυμα του.  

Αναλυτικότερα το μήνυμα του υπουργού:

Από χθες, η ιατρική κοινότητα, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας , η Δημόσια Υγεία και η Κοινωνική Αλληλεγγύη είναι πολύ φτωχότερες. Έχασαν για πάντα έναν Άνθρωπο που συμπύκνωνε σε όλη του τη ζωή την επιστημονική γνώση , το ήθος, την ανιδιοτέλεια , την κοινωνική ευαισθησία και προσφορά. Ένα Δημόσιο Λειτουργό που αφοσιώθηκε στην ανάδειξη ενός νέου επιστημολογικού παραδείγματος στην Ιατρική , με βάση τις αξίες της Κοινωνικής Ιατρικής , με βάση το πρόταγμα της ΠΦΥ και της Δημόσιας Υγείας .

Γι’ αυτό και ο καλύτερος φόρος τιμής στον Αντώνη Κούτη θα είναι η αξιόπιστη υλοποίηση της μεταρρύθμισης στην ΠΦΥ, στη φιλοσοφία και στον σχεδιασμό της οποίας συνέβαλε καθοριστικά.

Είμαστε φτωχότεροι και όσοι γνωρίσαμε τον Αντώνη Κούτη , όσοι συνεργαστήκαμε μαζί του, όσοι διαλεχθήκαμε με τις αποψεις του , όσοι είχαμε την τύχη να είμαστε αποδέκτες της φιλίας του.

Είμαστε συντετριμμένοι, νιώθουμε βαθειά οδύνη, θρηνούμε πραγματικά.

Καλό σου ταξίδι Αντώνη…

Ξανθός Ανδρέας

Υπουργός Υγείας

Σχετικά Νέα