Δημοσιεύθηκε στις: Τρ, Σεπ 27th, 2016

Συλλαλητήριο ενάντια στο πολυνομοσχέδιο στο Σύνταγμα

ctxr3muxgaagk4r

photo @MakisSinodinos

Την αντίθεση της στο «ξεπούλημα» των ΔΕΚΟ εκφράζει και η ΑΔΕΔΥ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, και στην οποία ασκεί δρυμεία κριτική στην κυβέρνηση για την απόφαση της να μεταφέρει 6 μεγάλες ΔΕΚΟ και συγκεκριμένα την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ, τη ΔΕΗ, το ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, την ΕΛΒΟ και τις Κτιριακές Υποδομές, στην Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ) που θα λειτουργεί υπό την «ομπρέλα» του Υπερταμείου.

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μεταβίβαση αξιών και το μεγαλύτερο ξεπούλημα εθνικού πλούτου στα χρονικά της χώρας μας, το οποίο, μάλιστα, κατευθύνει τους πιο στρατηγικούς και ζωτικούς τομείς-κλειδιά του τόπου στους ιδιώτες», όπως, τονίζεται στην ανακοίνωση η ΑΔΕΔΥ και προσθέτει ότι στηρίζει των αγώνα των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ για να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση καλώντας σε Παλλαϊκό Συλλαλητήριο σήμερα, Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 6:00μμ στη Βουλή.

Η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει ότι οι συνέπειες για τους εργαζόμενους και την κοινωνία θα είναι δραματικές, καθώς και ότι «αναμένονται μεγάλες μειώσεις μισθών και απολύσεις εργαζομένων».

Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Λ. Αμαλίας (έξω από τη Βουλή) από εκατοντάδες συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο. Συμμετέχουν εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ, της ΔΕΗ, το ΠΑΜΕ και αριστερές οργανώσεις και κόμματα (ΛΑ.Ε., ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Λαϊκή Αντίσταση, Κόκκινο Δίκτυο, Διεεξοδος).

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo