Συγκρούσεις μεταξύ προσφύγων με τραυματίες στη «Ζούγκλα του Καλαί»

ζούγκλα-καλαί

Είκοσι μετανάστες, ένας αστυνομικός και τουλάχιστον τρεις εθελοντές τραυματίστηκαν αργά σήμερα το απόγευμα στη “Ζούγκλα” του Καλαί, κατά τη διάρκεια ενός καυγά μεταξύ περίπου 200 Αφγανών και Σουδανών προσφύγων που μένουν σε αυτόν τον καταυλισμό, στη βόρεια Γαλλία.

Η συμπλοκή, τα αίτια της οποίας παραμένουν αδιευκρίνιστα, ξεκίνησε ενώ εθελοντές μοίραζαν γεύματα στο κέντρο ημερήσιας φιλοξενίας Ζιλ Φερί, σύμφωνα με τη νομαρχία. Οι συγκρούσεις επεκτάθηκαν κατόπιν στο προσωρινό Κέντρο Φιλοξενίας με τις λυόμενες κατοικίες, ανέφεραν αστυνομικές πηγές.

Λίγο νωρίτερα στη “Ζούγκλα” είχαν πυρποληθεί πολλά παραπήγματα, ανέφερε ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου. Στην περιοχή έσπευσαν πολλά πυροσβεστικά οχήματα και περιπολικά της αστυνομίας ενώ οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν το πλήθος.

Οι μετανάστες “χρησιμοποιούσαν κυρίως αιχμηρά αντικείμενα, έχουμε τραυματίες που ξυλοκοπήθηκαν και έναν που φέρει τραύματα από μαχαίρι”, διευκρίνισε η νομαρχία. Σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή, υπάρχει και “ένας τραυματίας από πυροβολισμό”.

Τα πνεύματα ηρέμησαν αργά το απόγευμα.

Περίπου 4.000 μετανάστες ζουν σήμερα στη “Ζούγκλα” του Καλαί και στη γύρω περιοχή, ελπίζοντας ότι θα καταφέρουν να βρουν τρόπο για να περάσουν στη Βρετανία. Οι εντάσεις είναι συχνό φαινόμενο και ξεσπούν αρκετοί καυγάδες στον καταυλισμό όπου συνυπάρχουν πρόσφυγες από πολλές διαφορετικές περιοχές του κόσμου. Οι περισσότεροι πάντως προέρχονται από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Σουδάν. Στα μέσα Μαρτίου, 19 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε έναν καυγά μεταξύ Σουδανών και Αφγανών μεταναστών.

 

Σχετικά Νέα