Συγκρούσεις διαδηλωτών-αστυνομικών στη «Ζούγκλα του Καλαί»

1k_2Τα επεισόδια σημειώθηκαν ενώ η νομαρχία του Πα ντε Καλαί είχε απαγορεύσει αυτήν την εβδομάδα αυτή τη διαδήλωση υποστήριξης προς τους πρόσφυγες που διαμένουν στον καταυλισμό του Καλαί, τον οποίο ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ υποσχέθηκε να διαλύσει έως το τέλος του έτους.

Τουλάχιστον τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά στις συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ των δυνάμεων επιβολής της τάξης και προσφύγων και διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν σήμερα, αψηφώντας την απαγόρευση των αρχών, έξω από τη «Ζούγκλα του Καλαί», τον τεράστιο καταυλισμό όπου στοιβάζονται χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, έκαναν γνωστό οι γαλλικές αρχές.

Οι αστυνομικοί έκαναν επιπλέον χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού υπό πίεση εναντίον του πλήθους.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν ενώ η νομαρχία του Πα ντε Καλαί είχε απαγορεύσει αυτήν την εβδομάδα αυτή τη διαδήλωση υποστήριξης προς τους πρόσφυγες που διαμένουν στον καταυλισμό του Καλαί, τον οποίο ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ υποσχέθηκε να διαλύσει έως το τέλος του έτους.

Περίπου 200 πρόσφυγες και μετανάστες και 50 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν νωρίτερα κάτω από μια γέφυρα για να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό και την απόφαση των αρχών να τον εκκενώσουν.

Τα στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας συγκρούστηκαν με τους μετανάστες επιχειρώντας να τους απωθήσουν πίσω στον καταυλισμό την ώρα που ακτιβιστές πέταγαν πέτρες εναντίον τους.

Κατά τη διάρκεια των ταραχών, ένας φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου επίσης τραυματίστηκε ελαφρά από μια «πέτρα που είχε το μέγεθος ενός μήλου» όπως είπε ο ίδιος.

Η αστυνομία απαγόρευσε τη διέλευση άλλων 150 διαδηλωτών, που έφυγαν από το Παρίσι σήμερα με 4 λεωφορεία, από τα διόδια που βρίσκονταν σε απόσταση 48 χιλιομέτρων από το λιμάνι του Καλαί.

Σχετικά Νέα