Συγκεντρώσεις ακροδεξιών και αντιφασιστών σήμερα στο Σύνταγμα

Συγκέντρωση και πορεία στην πλατεία Συντάγματος έχει προγραμματιστεί νωρίς το απόγευμα της Κυριακής (16:00) από τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας-Πειραιά, ως απάντηση στη συγκέντρωση, μία ώρα αργότερα, που θα κάνουν στο ίδιο σημείο, οργανώσεις από όλο το φάσμα της ακροδεξιάς, της ομοφοβίας και του σεξισμού ενάντια στο νόμο για την ταυτότητα φύλου.

Λόγω των συγκεντρώσεων, ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα, θα κλείσει στις 15:00, κατόπιν εντολής της αστυνομίας.

«Ενωτικά, μαζικά, μαχητικά από κάθε συλλογικότητα αλλά και τον καθένα και την καθεμία από εμάς που δεν θέλει να φοβάται γιατί δεν είναι ή δεν σκέφτεται όπως οι ναζί και κάθε σκοταδιστικό αντιδραστικό κατάλοιπο της ελληνικής κοινωνίας», τονίζει στο κάλεσμά του ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας -Πειραιά.

«Η πορεία των φασιστικών ομάδων που καλείται δεν πρέπει να λάβει χώρα και θα πρέπει να είμαστε όλοι στο δρόμο εκείνη την ημέρα για να διαδηλώσουμε ενάντια στην πατριαρχία, την ομοφοβία και την τρανσφοβία. Σε μία περίοδο έντασης των διακρίσεων ενάντια στις γυναίκες και την LGBTQQI κοινότητα θα πρέπει να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα χειραφέτησης και αυτοδιάθεσης των σωμάτων μας», επισημαίνει η οργάνωση «Ανασύνθεση» που καλεί στο Σύνταγμα με σύνθημα: «Για μία χειραφετημένη και φεμινιστική κοινωνία, ενάντια σε κάθε πατριάρχη, ομοφοβικό, τρανσφοβικό, ρατσιστή».

«Μισογύνικος, πατριαρχικός και ομοτρανσφοβικός λόγος κομμένος. Ο μισογυνισμός δεν είναι θεωρητική κουβέντα, γύρω μας κακοποιούνται και δολοφονούνται γυναίκες και μη αντρικά υποκείμενα», το μήνυμα της κίνησης «Καμία Ανοχή» που επίσης θα βρεθεί στη διαδήλωση της Κυριακής.

Σχετικά Νέα