Συγκίνηση και μνήμη στη κατά την επίσκευψη στη Μακρόνησο (ΦΩΤΟ)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα εκδρομή τιμής και μνήμης στη Μακρόνησο σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και με τη συμμετοχή πολλών νέων παιδιών.

Τρία δρομολόγια πραγματοποίησε το πρωί το πλοίο από το λιμάνι του Λαυρίου. Κατάμεστο έφτασε στο Λαύριο και το πλοίο από τον Πειραιά. Στα 2.200 άτομα υπολογίζεται ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων στην εκδρομή τιμής και μνήμης στη Μακρόνησο, σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και με τη συμμετοχή πολλών νέων παιδιών. Το παρών έδωσαν υπουργοί, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας και πολλά μέλη της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Με την άφιξη στο νησί του μαρτυρίου έγινε η κατάθεση των στεφανιών. Πλήθος κόσμου άφησε λουλούδια στο μνημείο του Μακρονησιώτη. Ακολούθησε  επίσκεψη στους αρτοκλιβάνους (Μελλοντικό μουσείο Μακρονήσου στο νησί).

Στο θέατρο ΑΕΤΟ έγινε μια σύντομη ιστορική αναδρομή από τον ιστορικό Τάσο Σακελλαρόπουλο, ενώ ακούστηκαν τραγούδια για τη Μακρόνησο από τη Νατάσσα Παπαδοπούλου-Τζαβέλα και τον Ανδρέα Τσεκούρα στο ακορντεόν.

Με την επιστροφή στο Λαύριο έγινε κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο της Μάνας -γυναίκας- αδελφής του Μακρονησιώτη Δεσμώτη.

Ακολούθησε εκδήλωση με τη μουσική μπάντα «Εκ των ενόντων» στο παλιό μηχανουργείο στο Λαύριο, συνδυασμένη με παρουσίαση και προβολή.

Να σημειωθεί ότι στο παλιό μηχανουργείο λειτούργησε από το πρωί εκθεση με υλικό για τη Μακρόνησο.

Μετά την κατάθεση στεφάνων, πλήθος κόσμου σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης άφησε λουλούδια στο μνημείο του Μακρονησιώτη

Σχετικά Νέα