Η Ελληνική Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), καλεί σε συγκέντρωση, σήμερα στις 19.30, στον Βράχο της Ακρόπολης για τα 70 χρόνια από την ρίψη των ατομικών βομβών στις ιαπωνικές πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι, στις 6 και 9 Αυγούστου 1945.

Η ΕΕΔΥΕ σημειώνει ότι

«70 χρόνια μετά, η πυρηνική απειλή εξακολουθεί να πλανάται πάνω από τους λαούς. Τα πυρηνικά όπλα έχουν εκσυγχρονιστεί και είναι στη φαρέτρα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που ανταγωνίζονται για την κυριαρχία και το μοίρασμα των αγορών».

«Στην Ελλάδα, τόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις, όσο και η σημερινή συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σταθερά εμπλέκουν ολοένα και πιο βαθιά τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με το πρόσχημα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης, συμμετέχοντας ενεργά σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και εκστρατείες» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ, η οποία αναφέρει ότι χαρακτηριστικά παραδείγματα της βαθύτερης εμπλοκής αποτελούν «τα σχέδια για δημιουργία ΝΑΤΟϊκής βάσης σε νησί του Αιγαίου, η αναβάθμιση των ήδη υπαρχουσών ευρωατλαντικών Βάσεων και στρατηγείων, καθώς και το πλήθος των γυμνασίων και των συνεκπαιδεύσεων στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ».

«Την ίδια στιγμή αποκαλυπτική είναι η στάση της συγκυβέρνησης που ευχαρίστησε την κυβέρνηση των ΗΠΑ για τις «υπηρεσίες» που προσέφερε στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα» αναφέρει η ΕΕΔΥΕ στο κάλεσμά της, συμπληρώνοντας πως «μπορεί οι κυβερνήσεις να εναλλάσσονται, παραμένει όμως το βασικό: ο καπιταλισμός, οι συμμαχίες για τη διατήρηση της αστικής εξουσίας και την καθυπόταξη του ελληνικού λαού κάτω από τη σημαία των επιχειρηματικών ομίλων».

Η ΕΕΔΥΕ καλεί σε ενδυνάμωση της αντιιμπεριαλιστικής πάλης με αιτήματα, την καταστροφή όλων των πυρηνικών όπλων, την απομάκρυνση των ευρωατλαντικών βάσεων και στρατηγείων από την Ελλάδα, την επιστροφή όλων των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων από τις επιχειρήσεις των ΝΑΤΟ-ΕΕ, την αποδέσμευση από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και κάθε ιμπεριαλιστικό οργανισμό με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.