Δημοσιεύθηκε στις: Δε, Απρ 4th, 2016

Συγκέντρωση κατά της συμφωνίας με τους θεσμούς απέναντι από το Χίλτον

sugkentrosi-kata-sumfonias-tous-thesmous-apenanti-hilton

(photo by Makis Sunodinos)

Σε «φρούριο» έχει μετατραπεί το ξενοδοχείο Χίλτον, στο οποίο διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης – θεσμών για την πρώτη αξιολόγηση του τρίτου μνημονίου, που περιλαμβάνει και τις ανατροπές στο ασφαλιστικό.

Έντεκα κλούβες με διμοιρίες των ΜΑΤ και ΥΜΕΤ φρουρούν την είσοδο του ξενοδοχείου καθώς για τις 17:00 έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο σωματείων εργαζομένων και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Στην κινητοποίηση καλούν η ΑΔΕΔΥ, το σωματείο Μισθωτών Τεχνικών και άλλα πρωτοβάθμια σωματεία του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα. Καλούν επίσης πολιτικές οργανώσεις της Αριστεράς και συλλογικότητες, μεταξύ των οποίων η Λαϊκή Ενότητα και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Λαφαζάνης: «Άθλιο θέαμα από μια άθλια κυβέρνηση»

Ως ένα άθλιο θέαμα από το άθλιο κουαρτέτο και τους υπαλλήλους της κυβέρνησης Τσίπρα χαρακτήρισε την εικόνα με το ασφυκτικά φρουρούμενο Χίλτον ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Αυτή την ώρα η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από Μνημόνια, αλλά από ελευθερία και δημοκρατία. Δεν θέλουμε κηδεμόνες αλλά να φύγει η τρόικα και το κουαρτέτο, καθώς και οι υπάλληλοί τους», δήλωσε, ζητώντας «να αποχωρήσουν τώρα οι κλούβες και τα ΜΑΤ».

 

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo