Συγκέντρωση και πορεία εργαζομένων της ΕΛΒΟ, στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης , πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που είχαν προαναγγείλει.

Πορεία πραγματοποιούν αυτή την ώρα εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ), ζητώντας να σταματήσει ο διαγωνισμός για την πώληση της εταιρίας. Η πορεία πέρασε και σταμάτησε για λίγη ώρα έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Εγνατία, όπου οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα και συνεχίζεται με κατεύθυνση το Διοικητήριο, όπου και θα ολοκληρωθεί.

Ο πλειοδοτικός διαγωνισμός διενεργείται από τον εκκαθαριστή (Ernst & Young) και προβλέπει την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών ως τις 15 Μαΐου, με ελάχιστο τίμημα τα δέκα εκατομμύρια ευρώ.

Οι εργαζόμενοι ζητούν να παραμείνει η ΕΛΒΟ υπό δημόσιο έλεγχο και εκφράζουν την ανησυχία τους για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Εκφράζουν υπόνοιες ότι απειλείται περίπου «το ένα τρίτο» των σημερινών 337 θέσεων εργασίας.

«Να σταματήσει ο διαγωνισμός, υπάρχει δυνατότητα να παραμείνει η ΕΛΒΟ υπό δημόσιο έλεγχο για να επιτελεί το εθνικό της ρόλο, να έρθουν δουλειές και να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, Θεόδωρος Αλιόγκας.

«Πουλούν την εταιρία όσο κοστίζει ένα σύγχρονο άρμα από αυτά που κατασκευάζει και δεΝ διασφαλίζουν ούτε τις θέσεις εργασίας» δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης.

Η πορεία των εργαζομένων ξεκίνησε από δικαστήρια, όπου συζητήθηκε η από τριετίας προσφυγή των εργαζομένων της ΕΛΒΟ για την καταβολή του επικίνδυνου και ανθυγιεινού επιδόματος. Η απόφαση θα εκδοθεί το επόμενο διάστημα.

Σχετικά Νέα