Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕΔΗΝ στο υπουργείο Οικονομικών

Σε παννατική στάση εργασίας έχουν προχωρήσει σήμερα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο τους. Τα μέλνη της ΠΟΕΔΗΝ έχουν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα  όπου σε μια συμβολική κίνηση έριξαν σανό στην είσοδο. Με την κίνησή τους αυτή σχολιάζουν την έξοδο από τα μνημόνια και στο πανό που έχουν αναρτήσει αναφέρεται: «Δεν τρώμε σανό να πιστέψουμε ότι βγήκαμε από τα μνημόνια».

Σύμφωνα με το news247.gr, στη συνέχεια επικράτησε ένταση όταν τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ επιχείρησαν να μπουν στο κτίριο και απωθήθηκαν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι «στα χρόνια των Μνημονίων απολέσαμε πάνω από 40% των μισθών μας. Οι φόροι και οι εισφορές μας τσακίζουν. Αν και υποτίθεται βγήκαμε από τα Μνημόνια η Κυβέρνηση ξέχασε τους Νοσηλευτές και τους λοιπούς εργαζόμενους στα Νοσοκομεία».

Επίσης κάνει αναφορά στις ελλείψεις προσωπικού, επισημαίνοντας ότι αποχώρησαν 25.000 υπάλληλοι τα χρόνια των μνημονίων και το προσωπικό με ελαστικές μορφές απασχόλησης συνεχίζει να βρίσκεται σε ομηρία.

Καταλήγοντας η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει: «Τα Δημόσια Νοσοκομεία βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση. Η κυβέρνηση κρύβει κάτω από το χαλί τα προβλήματα. Οι ασθενείς κινδυνεύουν και ταλαιπωρούνται. Οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Υγεία, την Πρόνοια και το ΕΚΑΒ σφίγγουν και άλλο το ζωνάρι. Με τον προϋπολογισμό που κατατίθεται, η Δημόσια Υγεία και οι εργαζόμενοι δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης».

Σχετικά Νέα