Στ. Παππάς: «Η Θεσσαλονίκη αξίζει περισσότερα απ’ όσα διεκδικεί»

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο Life-Events.gr

 

Συνέντευξη: Θένια Μυλωθρίδου

Τον ΟΑΣΘ της επόμενης μέρας, που θα εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο την Θεσσαλονίκη και παράλληλα θα είναι συνεπής στους εργαζομένους και τους προμηθευτές θέλουν να δουν οι κάτοικοι της πόλης και των περιοχών που εξυπηρετούν τα λεωφορεία του Οργανισμού.
Ο πολύπαθος ΟΑΣΘ, μετά την ταλαιπωρία που βίωσε όλος ο νομός τους προηγούμενους μήνες και τις ζυμώσεις μέσα στο καλοκαίρι άλλαξε… σελίδα. Η νέα διοίκηση καλείται να βρει λύσεις σε σωρεία προβλημάτων και ήδη έχει προχωρήσει στις πρώτες της ενέργειες. Τους τελευταίους τρεις μήνες στο… τιμόνι των λεωφορείων της Θεσσαλονίκης βρίσκεται αμισθί, ο Στέλιος Παππάς, που κλήθηκε στη δύσκολη αυτή συγκυρία να «οδηγήσει» τον Οργανισμό με ασφάλεια και να ξεπεράσει τα εμπόδια που υπάρχουν.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Life-Events.gr ο κ. Παππάς, ανοίγει τα χαρτιά του για το «αύριο» του Οργανισμού… Τονίζει πως: «Η εξυγίανση του ΟΑΣΘ περνάει δυστυχώς μέσα από την εκκαθάρισή του», ξεκαθαρίζει πως δε θα υπάρξει μεν καμία απόλυση εργαζομένου ωστόσο αποκαλύπτει πως: «αν με βάση το οργανόγραμμα περισσεύουν κάποιοι είναι προφανές πως θα τους διασφαλίσουμε τη μετακίνηση σε άλλες υπηρεσίες».

Οσον αφορά την αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων λέει πως δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση και δεν αποτελεί λύση ενώ αναφερόμενος, στην προσφυγή των πρώην μετόχων στη δικαιοσύνη, ο Στέλιος Παππάς δηλώνει: «Από τη στιγμή που υπάρχει στέρεη βούληση από την κυβέρνηση αυτή η ιστορία δεν σταματάει. Πολύ περισσότερο δεν σταματάει όταν ο αντίδικος είναι σε πλήρες άδικο.

Θα πρέπει να συναισθανθούν οι πρώην μέτοχοι ότι έχουν ιστορική ευθύνη για το κατάντημα του Οργανισμού. Τα στοιχεία αυτά τα έχω και σιγά σιγά τα εμπλουτίζω…». Σχετικά με το δικό του ρόλο, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ τονίζει πως: «Αυτό που πρέπει να κάνω είναι να αποδώσω τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Είμαι εδώ για να διασφαλίσω τα συμφέροντα του δημοσίου. Είναι λογικό όπου αυτά προσβάλλονται πρέπει να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία».

Και καταλήγει: «Η Θεσσαλονίκη αξίζει περισσότερα απ’ όσα διεκδικεί… Μία έκκληση θέλω να κάνω στους πολίτες και την έκανα και στους εργαζόμενους. Πρέπει να συνεργαστούμε για το καλό της πόλης. Η Θεσσαλονίκη δικαιούται να έχει ένα νέο σύγχρονο σύστημα αστικών συγκοινωνιών. Αυτός είναι ο στόχος μας. Η έκκληση μου είναι να συμβάλλουν και εκείνοι όσο μπορούνε σ’ αυτή την ιστορία. Δεν είναι μόνο ένας παίκτης, είναι όλοι παίκτες και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε».

Σχετικά Νέα