Στ. Καλαφάτης: Το μνημόνιο συνεχίζεται με δεσμεύσεις για νέα μέτρα, περικοπές συντάξεων και μείωση αφορολόγητου

«Το μνημόνιο που εφάρμοσαν είναι δικό τους και δεν χρειαζόταν όταν ανέλαβαν την εξουσία», τονίζει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος προσθέτει πως «ενώ εξέπνευσε το τρίτο πρόγραμμα στήριξης, το μνημόνιο συνεχίζεται με δεσμεύσεις για νέα μέτρα 5,1 δισ. ευρώ, περικοπές συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου».

Η πλήρης δήλωση του κ. Καλαφάτη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει ως εξής:

«Διακηρύσσουν ότι οδήγησαν τη χώρα στο τέλος των Μνημονίων, που επέβαλαν οι άλλοι. Ψεύδονται και επιχειρούν να εξαπατήσουν. Πρώτον διότι το Μνημόνιο που εφάρμοσαν είναι δικό τους και δεν χρειαζόταν όταν ανέλαβαν την εξουσία. Δεύτερο διότι ενώ εξέπνευσε το τρίτο πρόγραμμα στήριξης, το μνημόνιο συνεχίζεται με δεσμεύσεις για νέα μέτρα 5,1 δισ. ευρώ, περικοπές συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου.

Και τρίτον διότι η χώρα βρίσκεται, σε πολύ χειρότερη κατάσταση, καθώς το κόστος του 2015 ξεπερνά τα 100 δισ. ευρώ, ενώ οι Έλληνες υποστήκαμε νέα μέτρα λιτότητας 14,5 δισ. ευρώ. Κι όλα αυτά γιατί διέπραξαν, με πλήρη γνώση των συνεπειών του, το έγκλημα του 2015. Ένα έγκλημα που δεν διαγράφεται και δεν παραγράφεται από τη μνήμη των Ελλήνων, με φιέστες. Όλοι, άλλωστε, θυμούμαστε πως ο κ. Τσίπρας ούτε καν εμφανίστηκε στη Βουλή όταν ζητήσαμε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής».

Σχετικά Νέα