Στ. Θεοδωράκης: Το Ποτάμι δεν λέει ψέματα

Δεν θα λέγαμε στους ανθρώπους ότι μπορούμε να ικανοποιήσουμε τις προσδοκίες τους μέσα σε μερικές εβδομάδες και να έχουν περάσει τέσσερις μήνες χωρίς να έχει γίνει το παραμικρό, δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης, από τις ακριτικές Φέρες Έβρου.6429f452b5d10708870fe791d8025f86

Ο επικεφαλής του Ποταμιού προσερχόμενος στο «10ο Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών», προσκεκλημένος των 13 Δημάρχων της περιοχής, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για επεισόδια που σημειώθηκαν την Παρασκευή στην περιοχή, τόνισε ότι «ο κόσμος δεν αντέχει άλλο το ψέμα και την υποκρισία. Οι άνθρωποι της κυβέρνησης είχαν έρθει εδώ πριν από τις εκλογές, για να τους υποσχεθούν απίστευτα πράγματα, από τα οποία δεν έκαναν τίποτα. Όχι μόνο δεν έγινε τίποτα αλλά τους κοροϊδεύουν καθημερινά και γι’ αυτό αντέδρασαν όπως αντέδρασαν».

Αναφέρθηκε ακόμη στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, το οποίο αποτελεί και ένα από τα μεγάλα προβλήματα της Θράκης, επαναλαμβάνοντας τη θέση του Ποταμιού ότι «πρέπει με πολύ μεγάλη αυστηρότητα η Ε.Ε. να ελέγξει τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές. Δε θα γίνει η Ελλάδα αποθήκη ψυχών.

»Οι πρόσφυγες πρέπει να φεύγουν και να πηγαίνουν σε όλες τις πρωτεύουσες της Ευρώπης μοιρασμένοι αναλογικά, ενώ θα πρέπει τη μεταναστευτική ροή να την διαχειρίζονται οι Τούρκοι στα εδάφη τους. Αλλά δε θα πληρώνουμε τους Τούρκους να μας πουλάνε φούμαρα. Μέχρι στιγμής έχουν υπογράψει τη συμφωνία για πάρουν τα χρήματα αλλά δε σταματούν τις ροές προς τα ελληνικά νησιά», κατέληξε.

 

Σχετικά Νέα