Στ Θεοδωράκης: Πρώτος στόχος της Κεντροαριστεράς το 15%

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, χαρακτηρίζει την προσπάθεια για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, ως «ιστορική ευκαιρία για ένα μεγάλο προοδευτικό κίνημα» με πρώτο στόχο το 15%.

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα δηλώνει, σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ότι διαφωνεί με την άποψη ότι η καθυστέρηση στην εκλογή αρχηγού κουράζει και αποθαρρύνει τους πολίτες, λέγοντας ότι η σχετική συζήτηση είναι «απολύτως αναγκαία» και προσθέτει: «Δεν πάμε σε ένα κόμμα προκάτ με προσυμφωνημένες παρασκηνιακά διαδικασίες. Διαφωνούμε, επιχειρηματολογούμε και όλο αυτό γίνεται μπροστά στους πολίτες».

Αναφέρει ότι οι κοινοβουλευτικές ομάδες της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού δεν θα ενωθούν αλλά θα συνεργάζονται υπό την ηγεσία του νέου αρχηγού, κάνοντας λόγο για «ένα γενναίο βήμα», ενώ εξηγεί ότι «και η κ. Γεννηματά και εγώ θα μπορούσαμε να είχαμε αρκεστεί στην ασφάλεια των κομμάτων μας. Αποφασίσαμε όμως να προχωρήσουμε ξέροντας ότι ο ένας από τους δύο μας θα χάσει. Θα κερδίσουν όμως ο χώρος και η χώρα».

Απορρίπτει την πιθανότητα διάσπασης του νέου κόμματος μετά την ανάδειξη του αρχηγού, καθώς, όπως τονίζει, «οι συμφωνίες είναι συμφωνίες», ενώ υπογραμμίζει ότι «χρέος του νέου αρχηγού θα είναι να ενώνει και να μην λειτουργεί ως αρχηγός κάποιας τάσης».

Ερωτηθείς, τέλος, γιατί αποφεύγει να αυτοπροσδιοριστεί ως «κεντροαριστερός», απαντά ότι αρκείται στον όρο «προοδευτικός», διότι «οι αντίπαλοι σήμερα παραμένουν αυτοί που ήταν πάντα: Οι συντηρητικοί και οι λαϊκιστές».

Σχετικά Νέα