Στ.Θεοδωράκης: Με ένα κράτος-παρωδία κανένας δεν θέλει να έχει σχέσεις

Stavros Theodorakis«Πριν από μερικές μέρες ο κ.Τσίπρας με τυμπανοκρουσίες μας παρουσίασε το όραμά του για την ανάπτυξη και σήμερα πριν τελειώσει ο μήνας οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ διαλύουν και τα λιγοστά ψήγματα αξιοπιστίας της κυβέρνησής τους, απέναντι στους πιθανούς ξένους επενδυτές», υποστήριξε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην ομιλία του στη Βουλή κατά την διάρκεια της συζήτησης για την κύρωση της παραχώρησης του ΟΛΠ στην Cosco.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κάλεσε την κυβέρνηση να αποσαφηνίσει ποιος είναι υπεύθυνος για το ζήτημα που δημιουργήθηκε λέγοντας πως «το μεν Μαξίμου, αφήνει να εννοηθεί, ότι φταίει ο υπουργός. Ο δε Δρίτσας απαντά με κάποιο τρόπο ότι το νομοσχέδιο το επεξεργάσθηκε η γραμματεία της κυβέρνησης. Εδώ θα πρέπει να δοθεί απάντηση, είναι το υπουργείο ή είναι το Μαξίμου;».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι ένα κυρίαρχο κράτος πρέπει να διαπραγματεύεται σκληρά για να κερδίζουν περισσότερα οι πολίτες του και όταν συμφωνεί πρέπει να τηρεί τα συμφωνηθέντα αλλιώς όπως σημείωσε «είναι ένα κράτος-παρωδία και με ένα κράτος-παρωδία κανένας δεν θέλει να έχει σχέσεις».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επιτέθηκε τόσο στον υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα όσο και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζοντας πως “ο κ. Δρίτσας πίσω από το θλιμμένο του ύφος, πρέπει να χαίρεται. Θα μπορεί να λέει στους ψηφοφόρους του στον Πειραιά ότι «εγώ προσπάθησα μέχρι τέλους κι αν δεν υπήρχαν εκείνοι οι Κινεζοτσολιάδες της αντιπολίτευσης θα τους είχα εξαπατήσει τους Κινέζους». Στη συνέχεια μάλιστα τόνισε ότι ο υπουργός Ναυτιλίας ακολούθησε το παράδειγμα του Αλέξη Τσίπρα και τα όσα δίδαξε πριν από έναν χρόνο, όταν μετέτρεψε το «όχι» σε «ναι». “Ανατολίτικες κουτοπονηριές σε μια εποχή που η χώρα χρειάζεται μόνο σοβαρότητα”, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Σχετικά Νέα