Δημοσιεύθηκε στις: Τε, Απρ 6th, 2016

Στ. Θεοδωράκης: Ακατανόητη στην Ευρώπη η αντιπαράθεση με το ΔΝΤ

«Κανείς στην Ευρώπη δεν κατανοεί γιατί, αυτή ειδικά τη στιγμή, η κυβέρνηση επιλέγει την αντιπαράθεση με το ΔΝΤ. Το ΔΝΤ ζητά να κοπεί δραστικά το ελληνικό χρέος και πρακτικά να υπάρξουν λιγότερα μέτρα, άρα και λιγότεροι φόροι για τους Έλληνες. Γιατί, λοιπόν, να συγκρουστούμε αυτή τη στιγμή με το ΔΝΤ;». Αυτό το ερώτημα έθεσε, μιλώντας από τις Βρυξέλλες στον ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84″ ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Μια χώρα για να παραμείνει δυνατή πρέπει να κάνει τις σωστές συμμαχίες και όχι να δημιουργεί άσκοπα εχθρούς», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, προσθέτοντας ότι «η εθνική πολιτική δεν πρέπει να καθορίζεται από ιδεολογήματα». Όπως εξήγησε «η κόντρα του ΔΝΤ με τους Γερμανούς, που δεν θέλουν με τίποτα την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, θα πρέπει να αξιοποιηθεί από την ελληνική κυβέρνηση».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε, επίσης, ότι οι ευρωπαϊκοί λαοί δεν θα πρέπει να μείνουν στα λόγια, αλλά θα πρέπει να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες και να απορροφήσουν τους πρόσφυγες που τους αναλογούν.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo