Στ. Θεοδωράκης: Έχουμε μια ιστορική ευκαιρία για ένα μεγάλο προοδευτικό Κίνημα

«Έχουμε μια ιστορική ευκαιρία για ένα μεγάλο προοδευτικό Κίνημα. Αρκεί να πείσουμε τον κόσμο ότι δεν πρόκειται για ξαναζεσταμένο φαγητό. Η κοινωνία θέλει ένα ανοιχτό Κίνημα, με διάφανες διαδικασίες, με νέους ανθρώπους που θα συνεργάζονται με τα έμπειρα στελέχη και θα δίνουν σύγχρονες λύσεις στα προβλήματα» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας για τον πολιτικό προσανατολισμό του νέου φορέα σημείωσε ότι «οι περισσότερες λύσεις που έχουμε ανάγκη δεν είναι αριστερές ή δεξιές». Όπως είπε: «οι επενδύσεις δηλαδή είναι κεντροδεξιά ή κεντροαριστερή πολιτική; Οι εξαγωγές; Ο αγώνας εναντίον της μαύρης εργασίας; Η δικαιοσύνη; Λογική και τόλμη χρειαζόμαστε. Μια θετική προοδευτική έκρηξη». Στη συνέχεια επεσήμανε ότι αυτό που είναι ιδιαίτερα σημαντικό είναι «να πάψουμε να επαναλαμβάνουμε τον παλιό κακό εαυτό της πολιτικής».

Eρωτώμενος αν είναι δυνατόν τόσο διαφορετικά κόμματα και κινήσεις να ενωθούν υπογράμμισε ότι προφανώς κάτι τέτοιο είναι εφικτό, «αρκεί να βρεθεί κάποιος να τα ενώσει, να σχεδιάσει ένα δυνατό μέλλον». Επεσήμανε, μάλιστα, ότι παρ το γεγονός ότι μπορεί να υπάρχουν αντιθέσεις, το σημαντικό είναι το κοινό διακύβευμα. «Υπάρχουν αντιθέσεις αλλά κανείς μας δεν ανέχεται αυτό που ζούμε σήμερα με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Οι φόροι πνίγουν κάθε όνειρο. Μια οικονομία όμηρος των κρατιστών. Όλες οι επενδύσεις ναυαγισμένες. Τα παιδιά φεύγουν. Και οι υπουργοί έχουν καταντήσει τρολ. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να βρουν καμιά καλή ατάκα για το Twitter. Και να διορίσουν κανέναν συγγενή τους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ως προς τις διαδικαστικές δυσκολίες που έχουν προκύψει, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι «όλοι οι τοκετοί έχουν τις ωδίνες τους», και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «το προοδευτικό Κίνημα θα πάρει σύντομα σάρκα και οστά», ενώ επεσήμανε ότι όλη αυτή η διαδικασία θα αφυπνίσει τον κόσμο. «Διαφωνούμε, επιχειρηματολογούμε και όλο αυτό γίνεται μπροστά στους πολίτες. Έτσι γίνονται όλοι συμμέτοχοι στην προσπάθεια. Η τριβή παράγει ενέργεια. Είναι η φλόγα που θέλουμε για να μπουν στο παιχνίδι άνθρωποι που δεν θα μετείχαν ποτέ σε μια στημένη κομματική διαδικασία» σημείωσε.

Τέλος ο Σταύρος Θεοδωράκης, αναφερόμενος στην λογική του «όχι σε όλα» που φαίνεται να υιοθετούν κάποιοι στην αντιπολίτευση τόνισε ότι «το «όχι σε όλα» ήταν το καταστροφικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ». Όπως είπε: «Εμείς δεν είμαστε δημαγωγοί. Στους τριάντα δύο αυτούς μήνες δώσαμε μάχες εντός και εκτός της Βουλής για τα κοινωνικά δικαιώματα. Σύμφωνο συμβίωσης, ιθαγένεια, καύση νεκρών, ανέγερση τεμένους και πολλά άλλα δεν θα περνούσαν χωρίς τον δικό μας αγώνα. Έτσι θα συνεχίσουμε, γιατί κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν σήμερα και όχι στη Δευτέρα Παρουσία».

Σχετικά Νέα