Στ.Θεοδωράκης:Ο Τσίπρας έχει στόχο «κούτσα- κούτσα» να παραμείνει στην εξουσία

φφγΣτην εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργός δεν σκοπεύει να κάνει εκλογές, προέβη ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, αποσυνδέοντας ουσιαστικά την αλλαγή του εκλογικού νόμου, από σενάρια πρόωρων εκλογών.

Ο κ. Θεοδωράκης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, υποστήριξε πως ο κ. Τσίπρας έχει στόχο “κούτσα- κούτσα” να παραμείνει όσο το δυνατό περισσότερο στην εξουσία, για να δημιουργήσει τους δικούς του μηχανισμούς. Επανέλαβε τις θέσεις του για τον εκλογικό νόμο, ενώ σημείωσε πως εκτός από την παράλληλη συζήτηση για το Σύνταγμα θα πρέπει να γίνει και συζήτηση για τον Αρμαγεδδώνα που πλήττει την κοινωνία.

Όπως ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης, το Ποτάμι δεν είναι υπέρ της πρότασης για την απλή αναλογική, ωστόσο συμφωνεί με την ψήφο στα 17, όπως και το σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών, ενώ σε ότι αφορά το μπόνους στο πρώτο κόμμα, τάσσεται κατά της κατάργησής του, αλλά υπέρ της μείωσής του.

Σε ότι αφορά τις συνεργασίες ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να μετακομίσει στο ψηφοδέλτιο κανενός άλλου κόμματος και πρότεινε να δημιουργηθεί ένας δυνατός τρίτος πόλος απέναντι στην Αριστερά και στη Δεξιά. Πρέπει να αφήσουμε πίσω τα οργανωτίστικα θέματα είπε και πρότεινε να εκλεγεί από τον λαό, με πάνω από 200.000 ψήφους, αρχηγός που θα έχει καταθέσει την πλατφόρμα και στη συνέχεια να αναλάβει μέσω Συνεδρίου να οργανώσει έναν νέο φορέα. Οι άλλοι υποψήφιοι θα πρέπει να ακολουθήσουν και να στηρίξουν ή να αποσυρθούν από την πολιτική, ξεκαθάρισε.

 

 

Σχετικά Νέα