Στροφή της Tesla στις online πωλήσεις

Έκπληξη στην αγορά προκάλεσε για μια ακόμη φορά ο επικεφαλής της Tesla, Elon Musk, ανακοινώνοντας τη στροφή της εταιρείας αποκλειστικά στις online πωλήσεις και το κλείσιμο των φυσικών καταστημάτων της.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με εκπροσώπους του Τύπου, η εταιρεία θα βάλει “λουκέτο” τους επόμενους μήνες σε πολλά καταστήματά της, καθώς η νέα στρατηγική έγκειται στο μέλλον η πώληση των μοντέλων της να γίνει αποκλειστικά μέσω διαδικτύου. Μάλιστα, η εταιρεία σκοπεύει να επεκτείνει αυτήν την πρακτική σε διεθνές επίπεδο.

Στόχος της αμερικανικής εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων από την κίνηση αυτή είναι να περιορίσει δραστικά τα κόστη της, ώστε να μειώσει τις τιμές των οχημάτων της κατά 6% περίπου, προκειμένου να αυξήσει τη ζήτηση για τα μοντέλα της, με τον Musk να τονίζει εξάλλου πλέον οι άνθρωποι θέλουν να κάνουν μόνο online αγορές.

Ήδη, η εταιρεία ανακοίνωσε νέα μείωση της τιμής για το Model 3, που ξεκινάει πλέον από τα 35.000 δολάρια και αποτελεί την πιο οικονομική πρόταση της Tesla, κάτι που ο Musk είχε ανακοινώσει σχεδόν πριν από τρία χρόνια.

Η απόφαση αυτή, πάντως, σηματοδοτεί στροφή 360 μοιρών για την Tesla, αφού ο Musk το 2017 είχε υποσχεθεί να επεκτείνει ακόμη περισσότερο το δίκτυο καταστημάτων της εταιρείας, ενώ μόνο το τέταρτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους η Tesla άνοιξε 27 νέα σημαία πώλησης, αυξάνοντας των αριθμών των καταστημάτων και των κέντρων εξυπηρέτησης του δικτύου της στα 378.

Οι επενδυτές, πάντως, όπως μεταδίδει το emea.gr,  εξέφρασαν ανησυχίες για το κατά πόσον η Tesla θα είναι σε θέση να διατηρήσει τα περιθώρια κέρδους της μετά τη νέα μείωση της τιμής για το Model 3, παρά την ανακοίνωση για το κλείσιμο των καταστημάτων αλλά και τις απολύσεις προσωπικού που ανακοίνωσε πρόσφατα η εταιρεία.

Ανησυχίες που ενέτεινε η προειδοποίηση του Musk, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους η εταιρεία δεν θα εμφανίσει κέρδη, λόγω της μείωση της τιμής του Model 3, που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις πρόσφατες εκτιμήσεις της Tesla μόλις ένα μήνα νωρίτερα ότι περιμένει μικρό καθαρό κέρδος του πρώτους τρεις μήνες του έτους.

Σχετικά Νέα