Στο Παρίσι μεταβαίνει ο Αλ. Τσίπρας

ÓÕÍÁÍÔÇÓÇ ÔÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ ÁËÅÎÇ ÔÓÉÐÑÁ ÌÅ ÔÏÍ ÌÁÑÔÉÍ ÓÏÕËÔÓ ÓÔÏ ÌÅÃÁÑÏ ÌÁÎÉÌÏÕ ( ICONPRESS/ÁÍÄÑÅÁÓ ÐÁÐÁÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÕ ) ÔÓÉÐÑÁÓ

Στο Παρίσι μεταβαίνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος αποχώρησε λίγο πριν τις 14.00 από το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να συμμετάσχει στη συνάντηση των Ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών ηγετών που διοργανώνει ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ,όπως μεταδίδει η naftemporiki.gr.

Πρόκειται για μια συζήτηση στρογγυλής τράπεζας, η οποία θα διεξαχθεί το Σάββατο 12/3 μεταξύ 10.30 – 13.30 στο Προεδρικό Μέγαρο. Σήμερα, Παρασκευή θα συμμετάσχει σε άτυπη συνάντηση προσωπικοτήτων του αριστερού, ριζοσπαστικού και οικολογικού χώρου, με θέμα «Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει».

Σύμφωνα με κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου, στη συζήτηση αναμένεται να τεθούν τα ερωτήματα του αναπροσανατολισμού του ευρωπαϊκού σοσιαλδημοκρατικού χώρου σε πιο αριστερή κατεύθυνση, η σύγκλιση με την Αριστερά, καθώς και η συγκρότηση ενός προοδευτικού πολιτικού πόλου που θα αποτελέσει ουσιαστικό αντίβαρο στην άνοδο της ακροδεξιάς.

Στο πλαίσιο της επιδίωξης αυτής, ο κ. Τσίπρας έχει προσκληθεί ως ο μοναδικός εκπρόσωπος της Αριστεράς σε κυβερνητικό επίπεδο στην Ευρώπη.

Όπως σημειώνουν, ο Πρωθυπουργός πρόκειται να τοποθετηθεί στο ζήτημα της λιτότητας, καθώς και στο ζητούμενο της οριοθέτησης των προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στην ακροδεξιά ρητορική στην Ευρώπη. Πρόθεση του κ. Τσίπρα, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, είναι να ενισχύσει με τις προοδευτικές κυβερνήσεις, δεσμούς, που δημιουργήθηκαν το προηγούμενο διάστημα πάνω στο ζήτημα της σύγκρουσης με την πολιτική της λιτότητας.

Προσκεκλημένοι είναι οι Πρόεδροι κυβερνήσεων και συμμετέχοντες σε κυβερνήσεις συνασπισμού που εντάσσονται στην ευρωομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, καθώς και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι της ίδιας ομάδας. Δεν έχουν προσκληθεί αρχηγοί κομμάτων της ευρωομάδας, που δεν συμμετέχουν σε κυβερνήσεις.

Η συνάντηση θα έχει δύο θέματα:

  • Η πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη – με άξονα το προσφυγικό
  • Οικονομία και κοινωνία: Επενδύσεις, Μεταρρυθμίσεις, ανάπτυξη, σε συνδυασμό με τα κοινωνικά δικαιώματα.

 

Σχετικά Νέα