Στο επίκεντρο διυπουργικής σύσκεψης υπό τον Πρωθυπουργό η πόλη της Αθήνας

Στο επίκεντρο της διυπουργικής σύσκεψης υπό τον Πρωθυπουργό, τα βήματα ενεργειών για την υλοποίηση του σχεδίου για τη «Νέα Αθήνα» με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής και την περιβαλλοντική αναβάθμιση στην πρωτεύουσα, βρέθηκαν  όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της γενικής γραμματείας του Πρωθυπουργού.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός, Σωκράτης Φάμελος, και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Όπως διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση, «η Κυβέρνηση σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και την Περιφέρεια Αττικής επεξεργάζεται την κατάθεση συνολικού σχεδίου που περιλαμβάνει πέντε αναπλάσεις»:

1.       Την ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου και του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας,

2.       Τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή,

3.       Την ανάπλαση της περιοχής της Λεωφόρου Αλεξάνδρας όπου βρίσκεται και το γήπεδο «Απ. Νικολαΐδης» του                         Παναθηναϊκού,

4.       Την αναβάθμιση της περιοχής του Βοτανικού στον Ελαιώνα, και

5.       Τη χωροθέτηση και κατασκευή νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού.

Τέλος, κατά τη διυπουργική σύσκεψη αποφασίστηκε η επίσπευση των ενεργειών για εκπόνηση των σχετικών μελετών βάσει των οποίων θα καθοριστούν οι τροποποιήσεις στο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνα, καθώς και η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία. Την επόμενη βδομάδα θα συγκροτηθεί επιτελική ομάδα από εκπροσώπους των συναρμόδιων Υπουργείων, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, και του Παναθηναϊκού που θα συντονίζει και θα παρακολουθεί την εκτέλεση του έργου.

Σχετικά Νέα