Στο… απόσπασμα του κεφαλαίου συνταξιούχοι και εργαζόμενοι

Άρθρο του Σπύρου Κότσια

Στο απόσπασμα του κεφαλαίου βρίσκονται συνταξιούχοι και εργαζόμενοι, με οικονομικούς παράγοντες, να πιέζουν ασφυκτικά σε επικίνδυνες κατευθύνσεις για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου του ΣΕΒ κ Φέσσα αποκαλύπτουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ποιοι ήταν οι ‘’κουκουλοφόροι’’ συνεργάτες του κ Τόμσεν και της κας Βελκουλέσκου, οι οποίοι πρότειναν τις περικοπές και άλλα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων, τα οποία στη συνέχεια οι τελευταίοι, απαιτούσαν από την Κυβέρνηση να τα υλοποιήσει με την εκβιαστική απειλή της άμεσης περικοπής της χρηματοδότησης.

Ο κ Φέσσας λίγο πολύ, απαίτησε από την Κυβέρνηση να μην ακυρώσει τις «μεταρρυθμίσεις» που έχουν ψηφισθεί, δηλαδή τη μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου στο βωμό προεκλογικών σκοπιμοτήτων.

Ο κ Πρόεδρος για να στηρίξει την άποψή του, χαρακτήρισε τα μέτρα διαρθρωτικά, όπως ακριβώς και το ΔΝΤ, ενώ επισήμανε πώς οι δαπάνες για το ασφαλιστικό είναι υπέρογκες, ανερχόμενες στο 16% του ΑΕΠ και συμβούλευσε την Κυβέρνηση να δώσει ένα έκτακτο επίδομα σε όσους υποστούν μειώσεις.

Ο «γαλαντόμος» ο εκπρόσωπος των βιομηχάνων, αναφορικά με το ποσοστό της μείωσης, δήλωσε ότι αυτό πρέπει να ανέλθει από το 2%, από το 4% που έχει ψηφίσει η Κυβέρνηση, δηλαδή να αφαιρεθεί από τη συνταξιοδοτική δαπάνη ποσό 8 δις ευρώ.

Η αναφορά του κ Φέσσα στο συνταξιοδοτικό, έρχεται σαν συνέχεια των κινήσεων στο παρασκήνιο των κ Μητσοτάκη, Βορίδη, αλλά και της Φώφης Γεννηματά, οι οποίοι στοχεύουν να επιτύχουν την μη αποτροπή των μειώσεων΄. Σκοπός, η κερδοφορία του κεφαλαίου αλλά και τα κομματικά και προσωπικά συμφέροντα του πολιτικού προσωπικού, που είναι συνδεδεμένο άρρηκτα με το μεγάλο κεφάλαιο.

Με την δημοσιονομική πολιτική, που όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν ακολουθήσει από το 2010, το Ελληνικό Δημόσιο πέτυχε από ελλειμματικό να διαθέτει πλεονάσματα που του επιτρέπουν, αφενός να μην κάνει τις περικοπές στις συντάξεις και αφετέρου να ενισχύσει οικονομικά τα τμήματα του πληθυσμού που εθίγησαν περισσότερο από την κρίση.

Αυτό, δεν θέλουν με κανένα τρόπο να συμβεί οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου και οι πολιτικές ορντίναντσες τους γιατί, τους χαλάει τα σχέδια που δεν είναι άλλα από την πλήρη ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης και της περίθαλψης. Τα μαύρα κοράκια του καπιταλισμού της καταστροφής, εφορμούν για να κατασπαράξουν τις σάρκες των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Το ερώτημα που τίθεται πλέον, είναι αν τελικά η Κυβέρνηση ο κ Τσίπρας υποχωρήσουν όπως τον Αύγουστο του 2015 και τους το επιτρέψουν.

Εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται, ότι παρά τις αισιόδοξες δηλώσεις του κ Τσίπρα και άλλων κυβερνητικών παραγόντων για την έξοδό μας από τα καταστροφικά προγράμματα, το Μαύρο Μέτωπο που συγκροτούν οι δανειστές, οι εγχώριοι πλουτοκράτες και το πολιτικό τους προσωπικό καλά κρατεί. Παράλληλα, δυσκολεύει πολύ τις όποιες Κυβερνητικές πρωτοβουλίες αποβλέπουν στη μικρή έστω ανακούφιση των στρωμάτων που σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος της κρίσης.

Ο κ Τσίπρας και η Κυβέρνησή του έχουν τεράστιες ευθύνες για την νεκρανάσταση αυτού του μετώπου το οποίο από τις εκλογές του 2012 παρουσίαζε συμπτώματα αποσύνθεσης. Η μνημονιακή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ με την αποδοχή ενός ακόμη καταστροφικού μνημονίου απογοήτευσε τις λαϊκές δυνάμεις που τον έφεραν στην κυβέρνηση και διευκόλυνε την ολική επαναφορά του μαύρου μετώπου.

Τώρα πλέον, ο κίνδυνος επιστροφής στην εξουσία πολιτικών δυνάμεων που σκοπεύουν στην ολοκλήρωση της καταστροφής που ξεκίνησε το 2010, είναι πλέον ορατός.

Εξαρτημένες πλήρως από το ξένο κεφάλαιο και με μειωμένη εθνική- πατριωτική συνείδηση, πολιτικές δυνάμεις όπως η μεταλλαγμένη σε ένα ακροδεξιό μόρφωμα με ακραίες νεοφιλελεύθερες θέσεις, ΝΔ, στελέχη της οποίας, εξαίρουν το ασφαλιστικό σύστημα του αιμοσταγούς δικτάτορα της Χιλής Πινοσέτ, με τη συνεργασία των θλιβερών υπολειμμάτων του κοινωνικά νεκρού ΠΑΣΟΚ και τη στήριξη της εγχώριας οικονομικής ολιγαρχίας, ‘’παλεύουν’’ για την επιστροφή, με μοναδικό τους όραμα να ολοκληρώσουν το καταστροφικό έργο τους.

Σχετικά Νέα