Στους 842 οι νεκροί στην Αϊτή από τον τυφώνα «Μάθιου»

tufonas1-600Τους 842 έφθασαν οι νεκροί στην Αϊτή από το φονικό πέρασμα του τυφώνα Μάθιου, την ίδια ώρα που 600.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδει η naftemporiki.gr,η συνεχής αύξηση του αριθμού των θυμάτων στη χώρα της νότιας Καραϊβικής έρχεται καθώς σε απομακρυσμένες περιοχές της είχε διακοπεί η επικοινωνία με τα αστικά κέντρα, λόγω του τυφώνα.

Τις 600.000 φθάνουν εξάλλου τα νοικοκυριά στη Φλόριντα που δεν έχουν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος λόγω των καιρικών φαινομένων που έχει προκαλέσει ο τυφώνας, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πολιτείας Ρικ Σκοτ.

«Θα έχουμε και νέες διακοπές ρεύματος», είπε ο κυβερνήτης, προειδοποιώντας για ισχυρές πιθανότητες πλημμυρών στην περιοχή του Τζάκσονβιλ.

«Τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη», κατέληξε.

Προειδοποίηση Ομπάμα για τους κινδύνους

O πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα διατύπωσε την εκτίμηση ότι οι κάτοικοι της νότιας Φλόριντας απέφυγαν τα χειρότερα μετά το πέρασμα του τυφώνα Μάθιου, προειδοποίησε όμως τους πολίτες για το ενδεχόμενο ανόδου των υδάτων.

«Πρόκειται πάντα για έναν τυφώνα πραγματικά επικίνδυνο», δήλωσε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους από το Οβάλ Γραφείο, όπου συναντήθηκε με τους υπεύθυνους αξιωματούχους που διαχειρίζονται το θέμα, μεταξύ αυτών τον Κρεγκ Φουγκέιτ, πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εκτάκτων Καταστάσεων (FEMA).

«Διαπιστώσαμε ότι έχουν προκληθεί σημαντικές υλικές ζημιές σε ορισμένες περιοχές στη νότια Φλόριντα. Πιστεύω ότι η κύρια ανησυχία μας στην παρούσα φάση δεν είναι μονάχα η ισχύς των ανέμων, αλλά και η άνοδος των υδάτων», πρόσθεσε ο ίδιος.

Το μάτι του κυκλώνα, το οποίο υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 3, διασχίζει τις ακτές της Φλόριντα, με κατεύθυνση προς τον βορρά.

«Οι πολίτες πρέπει να ακούσουν τους τοπικούς αξιωματούχους, όταν τους συστήνουν να απομακρυνθούν από τις πληγείσες περιοχές», επισήμανε ο κ. Ομπάμα.

«Μπορούμε πάντα να αντικαταστήσουμε την περιουσία, δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε ζωές», είπε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Σχετικά Νέα