Δημοσιεύθηκε στις: Τρ, Φεβ 23rd, 2016

Στον ΠτΔ η Φ.Γεννηματά για το προσφυγικό

gennimata-paulopoulos-587x330Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, θα γίνει δεκτή στις 11.00, κατόπιν δικού της αιτήματος, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Στο επίκεντρο της συνάντησης αναμένεται να βρεθεί το Προσφυγικό.

Δεν εμπιστεύομαι ότι αυτή η κυβέρνηση πλέον μπορεί να αντιμετωπίσει το προσφυγικό εδώ που έχει φέρει τα πράγματα», είπε τη Δευτέρα η κ.Γεννηματά σε συνέντευξή της στον ραδιοσταθμό Real fM. Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επέκρινε έντονα τη στάση της Ευρώπης για το προσφυγικό, προσθέτοντας: «Το ζήτημα είναι εάν εμείς τους δίνουμε άλλοθι λόγω των καθυστερήσεων, της αδράνειας, της ολιγωρίας, των λαθών όλους αυτούς τους μήνες που είχε η κυβέρνηση, αν εμείς τους δίνουμε άλλοθι να φορτώσουν στην πλάτη μας όλο αυτό το πρόβλημα.

Και αυτή είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης. Διότι εάν ήταν συνεπής όλο αυτό το διάστημα και είχαν αποφευχθεί όλα αυτά τα λάθη από την αρχή του 2015, όταν εμείς τα λέγαμε στη Βουλή και δεν μας άκουγε κανένας, θα είχε τότε τη δυνατότητα ο πρωθυπουργός να πάει στη Σύνοδο και να απαιτήσει στα συμπεράσματα γραπτές εγγυήσεις και δεσμεύσεις από τους εταίρους μας».

Επανέλαβε τη θέση της ότι «η λύση για τη χώρα είναι μια κυβέρνηση από αυτή τη Βουλή, εφόσον αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί θα πρέπει να μας πει τι μπορεί επιτέλους να κάνει, εάν μπορεί να επιλύσει τα ζητήματα, εάν μπορεί να αποτρέψει μια εθνική καταστροφή. Αν δεν μπορεί, θα πρέπει αυτή η Βουλή να αναλάβει τις ευθύνες της».

 

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo