Στις διαπραγματεύσεις θα επικεντρωθεί μόνο η Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα

550_334_34290-500x280

Στις διαπραγματεύσεις θα επικεντρωθεί μόνο η Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου στο Παρίσι, δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς που έσπευσε ωστόσο να διευκρινίσει πως «χωρίς αμφιβολία θα ακυρωθούν» οι προγραμματισμένες «συναυλίες και εορταστικές κινητοποιήσεις».

«Όλοι οι ηγέτες των κρατών και των κυβερνήσεων του πλανήτη θα είναι εδώ και θα στείλουν σε όλο τον κόσμο ένα μήνυμα υποστήριξης και αλληλεγγύης προς τη Γαλλία. Κανένας ηγέτης δεν ζήτησε να αναβληθεί η διάσκεψη. Όλοι θέλουν να είναι εδώ. Πιστεύω ότι θα είναι το αντίθετο της παραίτησης μπροστά στην τρομοκρατία» πρόσθεσε ο Βαλς, ξεκαθαρίζοντας ότι «Φυσικά, σειρά διαδηλώσεων που ήταν προγραμματισμένες δεν θα πραγματοποιηθούν. Αναμφίβολα θα περιοριστούμε στις διαπραγματεύσεις».

«Δεν θα πρέπει να γίνει τίποτα που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο (…) τους ανθρώπους που διαδηλώνουν στο Παρίσι.Σύμφωνα με τον Βαλς, «το ραντεβού αυτό θα είναι ένα σημαντικό μήνυμα από όλο τον πλανήτη» και «επίσης μια ευκαιρία να τονίσουμε την επιθυμία μας να πολεμήσουμε ενάντια στον φανατισμό».

Σχετικά Νέα