Δημοσιεύθηκε στις: Τε, Αυγ 24th, 2016

Στη Ζάκυνθο ο Μητσοτάκης

mitsotakis4_1-1Στη Ζάκυνθο βρίσκεται από το πρωί ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο Ζακύνθου, Άγιο Διονύσιο. Ο κ. Μητσοτάκης, μόλις έφτασε στη Ζάκυνθο μετέβη στο δημαρχείο όπου έτυχε υποδοχής από τον δήμαρχο, Παύλο Κολοκοτσά και τους συνεργάτες του, ενώ το δημαρχείο είχε κατακλυσθεί από φίλους και οπαδούς της Ν.Δ.

Κατά τη διάρκεια της υποδοχής, ο δήμαρχος ενημέρωσε τον πρόεδρο της Ν.Δ. για την πορεία του δήμου και του νησιού συνολικά και αναφέρθηκε επί μακρόν, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος στο χώρο των υποδομών, καθώς και στα μειωμένα έσοδα που εμφανίζει ο προϋπολογισμός του, λόγω των συνεπειών της οικονομικής κρίσης στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τον δήμαρχο για το έργο του και εξέφρασε τη χαρά του που από το νησί της Ζακύνθου, ως πρώτο σταθμό, ξεκινά μία μεγάλη περιοδεία στην περιφέρεια, με στόχο να αφουγκραστεί του πολίτες και να αντλήσει ιδέες και προτάσεις για το μέλλον της πατρίδας μας.

Αυτή την ώρα ο κ. Μητσοτάκης, συμμετέχει σε σύσκεψη των παραγωγικών φορέων του νησιού στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, στην διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν τα προβλήματα και οι προοπτικές που αντιμετωπίζει η οικονομία του νησιού.

Την ανάγκη για ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής που θα μειώνει την φορολόγηση των επιχειρήσεων και θα δίνει προτεραιότητα στην προσέλκυση επενδύσεων, επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη σημερινή του περιοδεία στην Ζάκυνθο.

Ο κ. Μητσοτάκης, συναντήθηκε με τον δήμαρχο του νησιού, Παύλο Κολοκοτσά, και συμμετείχε σε σύσκεψη των παραγωγικών φορέων με βασικό θέμα τον τουρισμό. Στη δήλωση που έκανε μετά τη σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς επισήμανε: «Το μήνυμα, το οποίο άκουσα και σήμερα είναι ένα: Η υπερφορολόγηση σκοτώνει την επιχειρηματικότητα. Οι πολίτες και οι επιχειρηματίες βρίσκονται σε ένα απόλυτο φορολογικό αδιέξοδο. Αδυνατούν πια να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους έναντι του Κράτους».

Αφού επισημαίνει ότι απαιτειται ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής, το οποίο θα στηρίζεται σε περιορισμό δαπανών και σε ταυτόχρονη μείωση των φορολογικών συντελεστών υποστηρίζει την ανάγκη στήριξης του τουρισμού: «Χρειάζεται, επίσης, ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής, το οποίο θα δώσει απόλυτη προτεραιότητα στην προσέλκυση – και στην στήριξη – ιδιωτικών επενδύσεων σε εκείνους τους κλάδους που η οικονομία μας έχει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Ένας τέτοιος κλάδος, είναι ο κλάδος του τουρισμού. Ένας κλάδος, ο οποίος είναι τόσο σημαντικός για το νησί της Ζακύνθου. Ένας κλάδος, όμως, που εξακολουθεί να στερείται των απαραίτητων πόρων, προκειμένου να κάνει ένα μεγάλο ποιοτικό άλμα προς τα μπρος».

Κλείνοντας ο πρόεδρος της ΝΔ υπογραμμίζει: «Χρέος της Νέας Δημοκρατίας και δικό μου προσωπικά είναι να προτείνω στους Έλληνες πολίτες μια συμφωνία αλήθειας, η οποία θα δίνει έναν εναλλακτικό δρόμο διεξόδου από τη μεγάλη κρίση την οποία διανύουμε. Και να οικοδομήσουμε εκείνες τις απαραίτητες σχέσεις εμπιστοσύνης, προκειμένου όλοι μαζί να καταβάλλουμε μια προσπάθεια. Αλλά μια προσπάθεια, η οποία τελικά θα αποδώσει καρπούς, θα επαναφέρει την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης και θα δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης, δουλειές, μην αφήνοντας κανέναν πίσω».

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo