Δημοσιεύθηκε στις: Πε, Ιούλ 28th, 2016

Στη Βουλή η τροπολογία των αστισταθμιστικών μέτρων για το ΕΚΑΣ

ImageHandler.ashxΚατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία με τα αντισταθμιστικά μέτρα για το ΕΚΑΣ από την κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για το «ηλεκτρονικό έγκλημα», που συζητείται και θα ψηφιστεί, την Πέμπτη, στην Ολομέλεια.

Η ΝΔ και το Ποτάμι αντέδρασαν έντονα στην κατάθεση της τροπολογίας, ενώ ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος τους απάντησε «ντροπή, δεν θέλετε να πάρουν τα χρήματά τους οι συνταξιούχοι».

Με τη ρύθμιση καλύπτεται το 40 με 70% των απωλειών που υπέστησαν οι δικαιούχοι ΕΚΑΣ ενώ ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε ότι «τα μέτρα είναι συνέχεια των πρωθυπουργικών εξαγγελιών για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.

Με την τροπολογία θεσπίζονται τα εξής αντισταθμιστικά μέτρα:

-Απαλλαγή από την συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη

-Χορήγηση έκτακτης μηνιαίας οικονομικής ενίσχυσης: α) στο σύζυγο με το μικρότερο ατομικό εισόδημα το ισόποσο της παροχής που αντιστοιχεί στο εισόδημα αυτό σε περίπτωση παύσης καταβολής του ΕΚΑΣ και στους δύο συζύγους και β) στους πρώην δικαιούχους του ΕΚΑΣ με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, ισόποση με την παροχή που καταργήθηκε.

-Απαλλαγή από την καταβολή εισφοράς υγειονομικής περίθαλψης σε όλους όσοι απώλεσαν παροχή άνω των 30 ευρώ μηνιαίως.

-Χορήγηση μηνιαίας προπληρωμένης κάρτας σε όλους όσοι απώλεσαν παροχή ποσού από 115 ευρώ μηνιαίας και άνω, ισόποσης με το ποσό που αντιστοιχεί στο 30% της απώλειας.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo