Στην Τρίπολη τη Δευτέρα κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον Μπαλάφα

αρχείο λήψης (2)Κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννη Μπαλάφα και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ θα βρίσκεται τη Δευτέρα το πρωί στην Τρίπολη, προκειμένου αρχικά να συναντηθούν στα γραφεία της Περιφέρειας με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα, όπου θα ενημερωθούν για το μέγεθος και την έκταση των καταστροφών που σημειώθηκαν από την χθεσινή κακοκαιρία, που έπληξε την Μεγαλόπολη, την Τρίπολη και χωριά του δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Ο υφυπουργός θα προεδρεύσει σύσκεψης για να καθοριστούν οι διαδικασίες παροχής βοήθειας στους πληγέντες και ακολούθως θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές.

Το βράδυ της Κυριακής ολοκληρώθηκε στην Περιφέρεια ευρεία σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη με τους δημάρχους Μεγαλόπολης, Βόρειας Κυνουρίας, εκπροσώπους της δημοτικής αρχής Τρίπολης, φορείς και υπηρεσίες της Τρίπολης, της Μεγαλόπολης και της Βόρειας Κυνουρίας, όπου έγινε μία συνολική αποτίμηση των καταστροφών που έχουν προκληθεί από την κακοκαιρία.

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην ολική καταστροφή που συντελέσθηκε σε αγροτικές καλλιέργειες και υποδομές και υπογράμμισε ότι ήταν πρωτοφανές γεγονός τόσο για τα ιστορικά δεδομένα, όσο και για την χρονική περίοδο που συντελέσθηκε.

Τόνισε ακόμη ότι η Περιφέρεια και οι υπηρεσίες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τα φυσικά φαινόμενα, προκειμένου να προστατευθούν οι πολίτες και οι περιουσίες τους από την ισχυρή θεομηνία που είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν τεράστιες καλλιεργήσιμες εκτάσεις και να καταστραφούν υποδομές.

Σχετικά Νέα