Στην τελική ευθεία για τον ανασχηματισμό και την ενδυνάμωση του κόμματος

Αντίστροφη μέτρηση ξεκινά για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό, με την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ την Δευτέρα να θέτει επί τάπητος τις ανάγκες που καλείται να αντιμετωπίσει το κόμμα το αμέσως επόμενο διάστημα.

Χθες μάλιστα πραγματοποιήθηκε μια στρατηγικού χαρακτήρα συζήτηση για την επόμενη περίοδο από το Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, δεδομένων και των αυξημένων καθηκόντων που υπάρχουν στη νέα περίοδο.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, η συζήτηση που έγινε σε καλό κλίμα με τις περισσότερες τοποθετήσεις να έχουν στρατηγικό χαρακτήρα, επικεντρώθηκε στα δεδομένα της νέας περιόδου και τα αυξημένα καθήκοντα που δημιουργεί. Αυτή η στρατηγικού χαρακτήρα συζήτηση θα πραγματοποιηθεί και στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής (ΚΕ) την ερχόμενη Δευτέρα «προκειμένου το κόμμα να καταστεί αντίστοιχο των προσδοκιών του κόσμου και να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες αυτής της νέας φάσης», όπως τόνιζαν οι ίδιες πηγές.
Επισήμαιναν επιπλέον ότι οι αδυναμίες που έχουν εντοπιστεί και στη λειτουργία του κόμματος, πρέπει να διορθωθούν και το κόμμα πρέπει να ισχυροποιηθεί ώστε να μπορέσει με μεγαλύτερη δύναμη να δώσει τις μάχες της επόμενης περιόδου.

Άλλωστε, κατά τη συνεδρίαση εξετάστηκε σήμερα και η πολιτική συγκυρία, η στρατηγική των υπόλοιπων κομμάτων, ενόψει και του γεγονότος ότι ούτως ή άλλως το 2019 είναι μια χρονιά με πολλές αναμετρήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο θεωρείται επιβεβλημένη και η ισχυροποίηση του κόμματος στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.
Διαπιστώθηκε μεταξύ άλλων και πόσο έντονες και εμφανείς έχουν γίνει οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων.

Οι ίδιες πηγές υπογράμμιζαν ότι βασικό ζητούμενο στη νέα περίοδο είναι η υλοποίηση ενός συνεκτικού πολιτικού σχεδίου που αφορά την ανάπτυξη, την αντιμετώπιση της ανεργίας, την ενίσχυση των εργαζόμενων, τη στήριξη της μισθωτής εργασίας, τις θεσμικές αλλαγές και συγκεκριμένες πολιτικές για τη νεολαία.

Αναφορικά με τον επερχόμενο ανασχηματισμό, πληροφορίες αναφέρουν ότι θα «εμπεριέχει» λίγες και στοχευμένες αλλαγές προσώπων, που θα αποβλέπουν στη βελτίωση της αποδοτικότητας σε συγκεκριμένους τομείς κυβερνητικού έργου.

Παράλληλα, ένα βασικό στοιχείο που εξετάζει ο πρωθυπουργός είναι η είσοδος ‘’φρέσκων’’ προσώπων στο κυβερνητικό σχήμα, με στόχο να σταλεί το μήνυμα της ανανέωσης, αλλά και της ενδυνάμωσης.

Σχετικά Νέα