Στην Αθήνα ο Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ την Πέμπτη

ΣΤΑΙΝ-656x410

Στην Αθήνα θα παρευρεθεί την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ, όπου  θα έχει συνάντηση με τον  ΝίκοςΚοτζιά στις 14:00 .

Πριν από την κατ’ ιδίαν συνάντηση, ο υπουργός Εξωτερικών θα συνοδεύσει στις 13.00 στο Προεδρικό Μέγαρο τον κ. Στάινμαγερ στην ακρόαση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και στη συνέχεια στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός στις 13.30 από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα,οι κ.κ. Κοτζιάς και Στάινμαγερ θα έχουν αρχικά κατ’ ιδίαν συνάντηση και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες με τη συμμετοχή των δύο αντιπροσωπειών, καθώς και γεύμα εργασίας. Οι κοινές δηλώσεις των δύο υπουργών προς τον Τύπο θα πραγματοποιηθούν περί ώρα 14.30.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο υπουργός Εξωτερικών θα συνοδεύσει τον γερμανό ομόλογό του στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387), όπου στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί τελετή αναγόρευσης του Υπουργού Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας σε επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Σχετικά Νέα