Στα χέρια της γαλλικής Vinci το πλειοψηφικό πακέτο του αεροδρομίου του Gatwick

Η γαλλική Vinci ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του αεροδρομίου Gatwick του Λονδίνου, δεύτερου μεγαλύτερου αερολιμένα στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε μια συμφωνία που αποτιμά την αξία του τελευταίου σε περίπου 7 δισ. δολάρια.

Η Vinci Airports, θυγατρική της Vinci Concessions, όπως μεταδίδει το capital.gr,  θα ελέγχει έτσι το 50,01% των μετοχών του αεροδρομίου, αγοράζοντας το πλειοψηφικό πακέτο έναντι 2,9 δισ. στερλίνων (3,68 δισ. δολάρια), με τη συμφωνία να αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2019, σύμφωνα με τη γαλλική εταιρεία.

Το υπόλοιπο 49,99% του αεροδρομίου θα ελέγχεται από την Global Infrastructure Partners.

Ο πρόεδρος του Gatwick, David Higgins, περιέγραψε τη συμφωνία ως «ψήφο εμπιστοσύνης στο Gatwick και στις προοπτικές του», ενώ ο διευθύνων σύμβουλος Stewart Wingate τόνισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν αλλαγές άμεσα στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο αερολιμένας.

Το Gatwick εξυπηρετεί 228 προορισμούς σε 74 χώρες και 46 εκατομμύρια επιβάτες ανά έτος. Ελέγχεται μέχρι σήμερα από διεθνή επενδυτικά funds και ασφαλιστικά ταμεία, μεταξύ των οποίων η Global Infrastructure Partners είναι ο μεγαλομέτοχος.

Η Vinci Airports ελέγχει τη λειτουργία συνολικά 46 αεροδρομίων σε Γαλλία, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία, Σερβία, Καμπότζη, Ιαπωνία, ΗΠΑ, Δομινικανή Δημοκρατία, Κόστα Ρίκα, Χιλή και Βραζιλία.

Σχετικά Νέα