Στα σύνορα με την Ιορδανία εγκλωβισμένοι χιλιάδες σύροι πρόσφυγες

prosfyges_5

Εγκλωβισμένοι στα σύνορα με την Ιορδανία βρίσκονται τουλάχιστον 12.000 σύροι πρόσφυγες και ο αριθμός αυτός συνεχώς αυξάνεται, όπως παραδέχθηκε ο ιορδανός κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Συγκεκριμένα,μιλώντας στο Associated Press, ο Μοχάμεντ Μομάνι υποστήριξε ότι για λόγους ασφαλείας μόνο 50 ώς 100 άνθρωποι την ημέρα παίρνουν άδεια να περάσουν στο έδαφος της χώρας και προτεραιότητα δίνεται σε παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, ο αριθμός των προσφύγων που βρίσκονται σε περιοχές στα σύνορα με την Ιορδανία έχει τριπλασιαστεί μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Στους 11.000 υπολογίζονται οι σύροι πρόσφυγες στην περιοχή Ρουκμπάν, ενώ τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι παραμένουν στην πόλη Χανταλάτ.

«Πρόκειται για γυναίκες, παιδιά και ευάλωτους ανθρώπους, των οποίων η ζωή κινδυνεύει αν δεν λάβουν την αναγκαία βοήθεια» δήλωσε η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας, Μελίσα Φλέμινγκ.

Βάσει των στοιχείων του ΟΗΕ, στην Ιορδανία βρίσκονται πάνω από 600.000 σύροι πρόσφυγες. Η κυβέρνηση της χώρας υποστηρίζει ότι ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς πολλοί Σύροι εγκαταστάθηκαν στην Ιορδανία πριν ξεσπάσει η εξέγερση κατά του καθεστώτος Άσαντ.

Σχετικά Νέα