Δημοσιεύθηκε στις: Σα, Φεβ 13th, 2016

Στα μπλόκα επιστρέφουν οι αγρότες

Μετά την ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου των αγροτών στην Αθήνα, οι αγρότες επιστρέφουν στα μπλόκα, με την ερχόμενη εβδομάδα να είναι καθοριστική για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων. Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων πρόκειται να συγκαλέσει γενική συνέλευση των 68 μπλόκων που έχουν συμπαραταχθεί και συμμετείχαν στα δύο ογκώδη συλλαλητήρια προκειμένου να αποφασίσουν την κλιμάκωση, και με εναλλακτικές μορφές, των κινητοποίησεών τουςH?`- ?Ê????C???????C? (EUROKINISSI/????????

Σύμφωνα με τον Βαγγέλη Μπούτα από την Συντονιστική Επιτροπή, ζητείται η απόσυρση των προωθούμενων σχεδιασμών για το ασφαλιστικό και το φορολογικό και η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους παραγωγής, όπως μεταξύ άλλων αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση του αγροτικού ρεύματος και κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

 

Παράλληλα οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών αναμένουν το πράσινο φως από την κυβέρνηση για την έναρξη διαλόγου στη βάση των προτάσεων που από κοινού έχουν καταθέσει με τους αγρότες του μπλόκου των Μικροθηβών.

 

Στο μεταξύ στα μπλόκα επιστρέφουν χιλιάδες αγρότες μετά την ολοκλήρωση το μεσημέρι του σημερινού συλλαλητηρίου στην πλατεία Συντάγματος, όπου συμμετείχαν το ΠΑΜΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Οι συγκεντρωμένοι άγγιξαν τις 12.000 άτομα, σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας, ενώ ανάλογου μεγέθους ήταν και το χθεσινό συλλαλητήριο.

Αγρότες 68 μπλόκων, από τον Προμαχώνα έως την Κρήτη διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στο ασφαλιστικό, ζητώντας ταυτόχρονα ουσιαστικές παρεμβάσεις για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας. Από τις ξεχωριστές στιγμές, υπήρξε η συμβολική πορεία που πραγματοποίησαν 20 τρακτέρ από το μπλόκο της Νίκαιας στο κέντρο της πρωτεύουσας. Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όταν αγρότες από την Κρήτη συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ.

Για τον αρθρογράφο

-

.made by gleo