Στα «μανταλάκια» οι μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου (Λίστα)

 

Γράφει ο Νίκος Κοσμόπουλος


 

Στα «μανταλάκια» βγάζει τους μεγαλοοφειλέτες η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με οφειλές άνω των 150.000 ευρώ.

Είναι γεγονός πως η ΑΑΔΕ τα τελευταία χρόνια, εντείνει διαρκώς τους ελέγχους και βγάζει στη «σέντρα» εκείνους που διαθέτουν την οικονομική άνεση αλλά δεν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις τους.

Στην συγκεκριμένη λίστα αναφέρονται 9.332 ονόματα φυσικών προσώπων και 14.581 νομικών προσώπων με οφειλές άνω των 150.000 ευρώ η καταβολή των οποίων καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους.

Υπενθυμίζεται ότι στον ιστότοπο της A.A.Δ.Ε. βρίσκονται τα ονόματα εκείνων των οφειλετών, που είχαν ειδοποιηθεί με e-mail για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, αλλά δεν ανταποκρίθηκαν.

Εξαιρούνται οι περιπτώσεις, για τις οποίες έχει χορηγηθεί στον οφειλέτη ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής των ληξιπρόθεσμων χρεών του και με την προϋπόθεση ότι αυτός είναι συνεπής με τους όρους της, καθώς και όταν έχει χορηγηθεί αναστολή καταβολής των οφειλών του.

Επίσης, ακολουθώντας σχετική γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, εξαιρούνται οι οφειλέτες (φυσικά πρόσωπα), των οποίων η οριστικοποίηση της οφειλής δεν έχει τελεσιδικήσει μέχρι σήμερα.

Δείτε τις δύο λίστες:

►Φυσικά πρόσωπα
►Νομικά πρόσωπα

 

Σχετικά Νέα