Στα μέσα του 2018 θα ανοίξει το νέο Four Seasons στον Αστέρα

Στα ορόσημα της Four Seasons για το 2018 περιλαμβάνεται η λειτουργία του πρώτου Four Seasons της Ελλάδας που έρχεται στα μέσα του τρέχοντος έτους.
Το νέο έρχεται από το εξωτερικό, από την παρουσίαση των πλάνων του γνωστού ομίλου πολυτελών ξενοδοχείων για το τρέχον έτος, η οποία πραγματοποιήθηκε στις αρχές αυτής της εβδομάδας, με τη διοίκησή του να ανακοινώνει και το πρώτο αμιγώς οικιστικό project στο Λονδίνο που πρόκειται να ανοίξει φέτος.
«Συνολικά 303 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων και 61 bungalows, δύο εξωτερικές πισίνες και μία εσωτερική, δύο ιδιωτικές παραλίες κι επιπλέον πρόσβαση στο Astir Beach Club, οκτώ εστιατόρια, lounges και bars, κέντρο θαλασσοθεραπείας με 10 δωμάτια θεραπείας, ζώνη υδροθεραπείας, fitness club, ακαδημία τέννις, χώροι για παιδιά και χώροι εκδηλώσεων που μπορούν να φιλοξενήσουν από 12 έως 560 άτομα». Ετσι περιγράφει το νέο μέλος της αλυσίδας της στην Ελλάδα η Four Seasons, η οποία, σύμφωνα με τους επιτελείς της φιλοδοξεί «να αναβιώσει τη χρυσή εποχή του Αστέρα Βουλιαγμένης, δημιουργώντας μία νέα εμπειρία πολυτέλειας στη νέα εποχή», σύμφωνα με τον κ. J. Allen Smith, πρόεδρο και διευθύνονα σύμβουλος της Four Seasons Hotels and Resorts. Στις υπηρεσίες που θα παρέχει το νέο Four Seasons, μόλις 30 λεπτά από το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, είναι ιδιωτικές ξεναγήσεις με αρχαιολόγο στο Μουσείο της Ακρόπολης, κρουαζιέρα από την Μαρίνα του Αστέρα στα πιο κοντινά νησιά κ.α..
Το νέο Four Seasons Astir Palace Athens είναι ένα από τα ορόσημα αυτής της χρονιάς για τη Four Season Hotels Resort, η οποία αυτή την στιγμή διαχειρίζεται συνολικά 109 ξενοδοχεία, resorts και κατοικίες σε 46 χώρες σε όλο τον κόσμο. Στα νέα αποκτήματα της αλυσίδας που άνοιξαν πρόσφατα είναι στο Κουβέιτ, στις Μπαχάμες, στην Τυνησία, στις γαλλικές Άλπεις ενώ στα καινούρια Four Seasons που πρόκειται να ανοίξουν μέσα στο έτος είναι στις Σευχέλλες (έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσει κατά τους πρώτους μήνες του 2018), στην Κουάλα Λουμπούρ (μέσα του 2018), στην Ινδία (επίσης στα μέσα του 2018), στην Αθήνα (στα μέσα του έτους), ενώ δύο ακόμη ξενοδοχεία για το τέλος του τρέχοντος έτους έχουν προγραμματιστεί να ανοίξουν στο Σάο Πάολο και στην Φιλαδέλφεια.
Ο όμιλος προτίθεται να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στον οικιστικό του κλάδο, ο οποίος αναπτύσσεται και μεγαλώνει αυτή την στιγμή αφού εκτός από τις υφιστάμενες κατοικίες σε ξενοδοχεία έχει αυτή την στιγμή 30 νέα projects στον οικιστικό τομέα σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης. Οι πωλήσεις για την Four Seasons στον οικιστικό κλάδο την επόμενη πενταετία εκτιμώνται στα 10 δισ. δολάρια. Από την περίοδο που δραστηριοποιήθηκε στο real estate πολυτελείας το 1985, το χαρτοφυλάκιο των ιδιωτικών κατοικιών της Four Seasons και το πρόγραμμα ενοικιάσεων που διαχειρίζεται έχει ενισχυθεί και περιλαμβάνει σήμερα 38 ιδιοκτησίες σε 17 χώρες και προβλέπεται να διπλασιαστεί μέσα στην επόμενη πενταετία. Στο Λονδίνο τοTwenty Grosvenor Square που θα ανοίξει φέτος είναι το πρώτο αυτόνομο συγκρότημα κατοικιών του ομίλου, την ίδια στιγμή που το 80% περίπου του υφιστάμενου χαρτοφυλακίου και των νέων projects σε ξενοδοχεία και resorts περιλαμβάνουν και οικιστικό κομμάτι.

Σχετικά Νέα