Δημοσιεύθηκε στις: Πε, Μαρ 17th, 2016

Σταϊνμάγερ:Οι εικόνες από την Ειδομένη καταδεικνύουν με δραματικό τρόπο που οδηγούν οι εθνικές μονομερείς πρωτοβουλίες

1790023Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάϊερ σε συνέντευξή του που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Passauer Neue Presse υπερασπίστηκε την πολιτική της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ για το προσφυγικό και πρόσθεσε «Αναμένω ότι η Ευρώπη θα συγκλίνει ξανά», είπε εν όψει της σημερινής Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. με την Τουρκία στις Βρυξέλλες.

Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός τόνισε επίσης: «Μπορεί να υπάρξει μόνο μια ευρωπαϊκή λύση στο προσφυγικό πρόβλημα. Οι εικόνες από την Ειδομένη καταδεικνύουν με δραματικό τρόπο που οδηγούν οι εθνικές μονομερείς πρωτοβουλίες». Αυτές θα πρέπει να σταματήσουν με αυτή τη σύνοδο, συμπλήρωσε, διευκρινίζοντας πως «ευρωπαϊκή λύση σημαίνει συμφωνία με την Τουρκία, η οποία να εμποδίζει επιτέλους την αναχώρηση για ένα άκρως επικίνδυνο ταξίδι ανθρώπων που πέφτουν στα χέρια αδίστακτων δουλεμπόρων». Η παράνομη και ανεξέλεγκτη μετανάστευση θα πρέπει να αντικατασταθεί με νόμιμα και ελεγχόμενα ποσοστά. Παράλληλα θα πρέπει επίσης να ενισχυθεί η υποστήριξη προς την Ελλάδα, ώστε να είναι σε θέση να εφαρμόσει τις συμφωνίες αμέσως.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών απέρριψε το αίτημα του κυβερνητικού εταίρου, του κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας (CSU), για αλλαγή πολιτικής στο μεταναστευτικό. «Οι πολίτες έχουν δικαίως μικρή κατανόηση για τις μόνιμες μηντιακές τουφεκιές των τελευταίων μηνών από πλευράς των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU)». Αυτό οδηγεί μακροπρόθεσμα σε απώλεια της εμπιστοσύνης τους στην πολιτική, τόνισε.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo