“Σταθερές σχέσεις” με τη διοίκηση Trump δηλώνει ο N. Κοτζιάς

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, λίγο πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ για τη διήμερη επίσκεψη που πραγματοποιεί σήμερα και αύριο στην Ουάσιγκτον, δήλωσε πως: «Θα συζητήσουμε για τα προβλήματα της περιοχής, θα εξετάσουμε σε ποιον βαθμό συμπίπτουν οι απόψεις μας και οι σχεδιασμοί μας» με σκοπόν την περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνο-αμερικανικών σχέσεων.

Ερ: Έχετε ένα πυκνό πρόγραμμα συναντήσεων στην αμερικανική πρωτεύουσα, θα θέλατε να μας μιλήσετε γι’ αυτό;

Απ: Στην Ουάσιγκτον έχουμε συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών, τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας, άλλους υψηλούς παράγοντες της νέας διοίκησης, έχουμε επίσης σειρά συνεντεύξεων, συναντήσεων με think tanks, καθώς και με γερουσιαστές και βουλευτές του Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Ερ: Ποιες είναι οι σχέσεις της Ελλάδας με τη νέα κυβέρνηση του πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ;

Απ: Νομίζω ότι με τη διοίκηση του σημερινού προέδρου έχουμε σταθερές σχέσεις και έχουμε κάνει πολλές συναντήσεις. Ελπίζω να αναπτυχθούν παραπέρα, θα συζητήσουμε για τα προβλήματα της περιοχής, θα εξετάσουμε σε ποιο βαθμό συμπίπτουν οι απόψεις μας και οι σχεδιασμοί μας. Ελπίζω επίσης να μπορέσω να προωθήσω την παραπέρα ανάπτυξη των σχέσεων ΗΠΑ-Ελλάδος και με άλλους υπουργούς που είναι απαραίτητες και για τη χώρα μας και για τις διεθνείς μας σχέσεις.

Ερ: Είχατε ήδη συναντήσει τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Μάικλ Φλίν…

Απ: Ναι, μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης Τραμπ είχα συνάντηση με τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας, τον κ. Φλίν. Και στην Ουάσιγκτον, θα συναντήσω, την Τρίτη, για πρώτη φορά το νέο Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας, τον υποστράτηγο Χέρμπερτ Ρέιμοντ Μακμάστερ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα