Σταθάκης: H ΝΔ των σκανδάλων, ας μην παραδίδει μαθήματα ηθικής

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας και ειδικότερα κατά του Βασίλη Κικίλια, με αφορμή τις υπέρογκες αμοιβές που φέρεται να έλαβε ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ.
«Ο κ. Κικίλιας ψεύδεται, ψεύδεται ασύστολα.
Το στίγμα της κυβέρνησης είναι σαφές και δόθηκε στην περίπτωση του ΑΔΜΗΕ.
Στην περίπτωση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΔΕΣΦΑ τα ψεύδη του εκπροσώπου της Ν.Δ. είναι συγκεκριμένα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Σταθάκης, εξηγώντας:

«Πρώτον, “κανένας δεν έδωσε δωράκι στον εαυτό του”.
Ο κ. Νίκας, εργαζόμενος του ΔΕΣΦΑ για πάνω από 30 χρόνια, ήδη Διευθυντής της εταιρίας, αναβαθμίστηκε σε Γενικό Διευθυντή, όταν ανέλαβε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, όπως ορίζει το καταστατικό και ο Οργανισμός της εταιρίας.

Δεύτερον, υποχρεωτικά συνταξιοδοτήθηκε με το εφάπαξ που αυξήθηκε κατά 27.000 ευρώ (μικτά) και όχι 100.000 ευρώ, που λέει η Ν.Δ.

Τρίτον, ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος δεν λαμβάνει ουδεμία πρόσθετη αμοιβή, πέραν του κανονικού μισθού που είχε ως εργαζόμενος ή συνταξιούχος πλέον, εντός, δηλαδή, του πλαφόν που έχει θέσει η κυβέρνηση.

Τέταρτον, η Ν.Δ. της Siemens και της Μονής Βατοπεδίου, των δεκάδων οργανισμών με αποτυχημένους βουλευτές και παχυλούς μισθούς και τις εκατοντάδες τοποθετήσεις, ας μην δίνει μαθήματα σε ένα πεδίο, αυτό της ηθικής, που της είναι παντελώς ξένο».

Σχετικά Νέα