Σταθάκης:Με τα σημερινά δεδομένα είναι αναγκαίο το νέο πλαίσιο αναχρηματοδότησης της οικονομίας

αρχείο λήψης (4)

O υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ επισήμανε πως είναι αναγκαίο το νέο πλαίσιο αναχρηματοδότησης της οικονομίας με τα σημερινά δεδομένα.

Παράλληλα,ο κ.Σταθάκης δήλωσε ότι ”Υπάρχει ισχυρή πιθανότητα το σημερινό πλαίσιο στο οποίο καταλήξαμε και συναποφασίσαμε να μεταστρέψει προς μια πιο θετική κατεύθυνση, με θετικό πρόσημο όσον αφορά το κρίσιμο σημείο της ανάπτυξης, την εξέλιξη της οικονομίας”ενώ πρόσθεσε  “τα φορολογικά βάρη θα επιμεριστούν δικαιότερα”.

Επιπλέον,ο κ.Σταθάκης τόνισε “Το πλαίσιο της συμφωνίας που υπάρχει σήμερα -και είναι σαφώς προσδιορισμένο- αφορά τέσσερα σημεία που είναι δεδομένα, όπως η δημοσιονομική εξυγίανση, ο τρόπος σταθεροποίησης του τραπεζικού συστήματος, η απελευθέρωση επαγγελμάτων και αγορών προϊόντων”.Ωστόσο,είπε ότι σε αντιστάθμισμα της συμφωνίας η κυβέρνηση καλείται να αναλάβει πρωτοβουλίες στους τομείς του κοινωνικού κράτους και της ανάπτυξης της οικονομίας.

Επίσης, ο υπ. Οικονομίας τόνισε ότι “δεν υπάρχουν μειώσεις στις συντάξεις” και πρόσθεσε ότι “αλλάζουν μόνον οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις”. Δεν υπάρχουν μειώσεις ούτε στους μισθούς, συνέχισε και υπενθύμισε ότι από το 2010 ώες το 1014 οι μειώσεις στους μισθούς ήταν της τάξης του 40% στο δημίσιο και του 17-18% στον ιδιωτικό τομέα.

Καταλήγοντας , ο κ. Σταθάκης ανέφερε πως δεν τίθεται θέμα εκλογών παρά μόνο αν αμφισβητηθεί η κυβέρνηση στη Βουλή.

Σχετικά Νέα