Δημοσιεύθηκε στις: Τε, Αυγ 24th, 2016

Στήριξη Βερολίνου στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία

590_8a880d917781d9823f799eff8bb5f614Η Γερμανία προσέφερε σήμερα την υποστήριξή της στη στρατιωτική επίθεση που εξαπέλυσε η Τουρκία στη Συρία εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης ISIS, αλλά και εναντίον των κουρδικών πολιτοφυλακών στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,αφού υπογράμμισε το γεγονός ότι η τουρκική επιχείρηση που στρέφεται κατά του ΙSIS «συνάδει προς τους στόχους και τις προθέσεις του συνασπισμού κατά του ISIS», ο εκπρόσωπος της γερμανικής διπλωματίας δήλωσε πως «σέβεται» την απόφαση της Άγκυρας να πολεμήσει εναντίον των κουρδικών οργανώσεων στη Συρία, οι οποίες είναι εντούτοις σύμμαχες των Δυτικών στη συριακή σύγκρουση.

«Η Τουρκία, δικαίως ή αδίκως, θεωρεί πως υπάρχουν σχέσεις ανάμεσα, από την τουρκική πλευρά, στο PKK (Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν), το οποίο θεωρούμε κι εμείς τρομοκρατική οργάνωση, και τουλάχιστον ένα μέρος των Κούρδων της συριακής πλευράς. Το σεβόμαστε και θεωρούμε πως είναι θεμιτό δικαίωμα της Τουρκίας να δρά εναντίον αυτών των τρομοκρατικών δραστηριοτήτων. Υποστηρίζουμε την Τουρκία στο σημείο αυτό», δήλωσε ο εκπρόσωπος Μάρτιν Σέφερ στη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo