Δημοσιεύθηκε στις: Κυ, Απρ 17th, 2016

Στέρτζιον:Να διεξαγάγει νέο δημοψήφισμα η Σκωτία για την ανεξαρτησία της

SNP leader Nicola Sturgeon launches the Scottish National Party manifesto at the Edinburgh International Climbing Arena, EICA Ratho, on April 20, 2015 in Edinburgh, Scotland. Although Labour have rejected a coalition with the SNP, Sturgeon is expected to unveil policies that could lead to a power-sharing deal.

Η Σκωτία θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να διεξαγάγει ένα νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της, αν η χώρα βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση «παρά τη θέλησή μας», δήλωσε σήμερα η ηγέτης του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας (SNP).

Η Νίκολα Στέρτζιον δήλωσε πως το μανιφέστο του κόμματός της πριν από τις τοπικές εκλογές, που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο μήνα, θα λέει ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα «αν υπάρχουν σαφή στοιχεία ότι η ανεξαρτησία έχει γίνει η επιλογή που προτιμά μια πλειοψηφία του σκωτσέζικου λαού».

«Ή αν υπάρξει σημαντική και πραγματική αλλαγή στις συνθήκες που επικρατούσαν το 2014, όπως το να βγει η Σκωτία από την ΕΕ παρά τη θέλησή μας», προσθέτει στη δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Η Βρετανία πρόκειται να πραγματοποιήσει στις 23 Ιουνίου δημοψήφισμα για το αν θα παραμείνει στην 28μελή Ευρωπαϊκή Ένωση ή θα αποχωρήσει απ’ αυτή.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo