Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Συμφωνία των Πρεσπών: Οι ηγέτες της Ελλάδας επέδειξαν όραμα, θάρρος και επιμονή

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρετίζουν την απόφαση του Κοινοβουλίου της Ελλάδας να επικυρώσει τη συμφωνία Πρεσπών.” είναι το μήνυμα του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο μετά την επικύρωση από την Ελλάδα της Συμφωνίας των Πρεσπών”.
“Οι ηγέτες της Ελλάδας επέδειξαν όραμα, θάρρος και επιμονή στην προσπάθειά τους να βρουν λύση στη διαμάχη για το όνομα, γεγονός που θα επιτρέψει στη μελλοντική Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας να πάρει τη σωστή θέση της στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες επικροτούν αυτήν την ιστορική ευκαιρία για να προωθήσουν τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ευημερία σε ολόκληρη την περιοχή.” αναφέρει το μήνυμα του Αμερικανού ΥΠΕΞ.
Το μήνυμα του υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, δημοσίευσε και η Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα, όπου είχε σταματήσει τις ανακοινώσεις και τις δραστηριότητες της λόγω του shutdown, το οποίο όπως ανακοινώθηκε από τον Τραμπ τις επόμενες ημέρες θα τερματιστεί.


Συγχαρητήριο μήνυμα για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών έστειλε και ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.
«Συγχαρητήρια στους ηγέτες της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα και της ‘Μακεδονίας’, Ζόραν Ζάεφ, για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν αυτό το αξιοσημείωτο επίτευγμα που θα προάγει τη σταθερότητα και την ευημερία στα Βαλκάνια» έγραψε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Νέα