Σπυράκη: Ο Τσίπρας φοβάται τις εκλογές

Την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης δεν την έχει μόνο η Νέα Δημοκρατία. Το λένε κυρίως οι πολίτες, τονίζει σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Τα Νέα», η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη και υποστήριξε ότι ο Τσίπρας φοβάται τις εκλογές.

Σύμφωνα με την κ. Σπυράκη οι πωλίτες βιώνουν τα αποτελέσματα της καταστροφικής πολιτικής αυτής της κυβέρνησης καθώς επέλεξε ένα μείγμα υπερφορολόγησης, στραγγαλισμού της οικονομίας και της μεσαίας τάξης.

Η εκπρόσωπος της ΝΔ σημειώνει ότι η κυβέρνηση άνοιξε αχρείαστα μέτωπα στην εξωτερική πολιτική, δίχασε τους Έλληνες με ένα κάλπικο δημοψήφισμα, σπατάλησε χρόνο κι ενέργεια σε ιδεοληψίες κι αυταπάτες που κόστισαν στη χώρα δεκάδες δισ.

Υποστηρίζει δε ότι η «πραγματική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτυπωθεί όταν η χώρα επανέλθει στην κανονικότητα, έπειτα από την εκλογή μιας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τότε που οι πολλοί θα μπορούμε να εργαζόμαστε και να ελπίζουμε με στέρεη πορεία ανάπτυξης και προοπτική. Τότε είναι που θα δείτε και το ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που καβάλησε το κύμα της οργής και της αγανάκτησης, που διακρίθηκε στην αντίδραση αλλά πάτωσε στη δράση, να καταγράφει εκλογικά την πραγματική του επιρροή. Γι’ αυτό και ο κ. Τσιπρας φοβάται τις εκλογές».

Κατά την κ. Σπυράκη το αποκαλούμενο αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο δεν είναι αποτέλεσμα συνεννόησης των πολιτών δυνάμεων. Είναι αντανάκλαση της εικόνας μιας απαξιωμένης κυβέρνησης στα μάτια των Ελλήνων. «Ειλικρινά δεν έχει νόημα να προσπαθείς να αποδομείς μια κυβέρνηση που καθημερινά προσφέρει δείγματα της ανικανότητάς της. Το μήνυμα που εκπέμπει συνεχώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα στελέχη μας , είναι ένα μήνυμα ελπίδας και προοπτικής για μια διαφορετική Ελλάδα, της αξιοκρατίας, της αριστείας, της εξωστρέφειας και της συνεργασίας. Μακάρι αύριο ως κυβέρνηση, να αντιμετωπίσουμε μια αντιπολίτευση, που θα εκφέρει έναν αντίστοιχα πολιτισμένο και δομημένο πολιτικό λόγο – ακόμη κι αν διαφωνούμε ιδεολογικά».

Σε ερώτηση αν η ΝΔ φοβάται τη δημιουργία εθνικιστικού κόμματος τύπου Λέγκα του Βορρά από τη Μακεδονία, η κ. Σπυράκη κ. Σπυράκη απάντησε «Όχι, δεν υπάρχει κανένας φόβος διότι η Νέα Δημοκρατία είναι πανίσχυρη στη Βόρεια Ελλάδα»,.

Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ο κόσμος της Μακεδονίας και της Θράκης έχει επίγνωση της πατριωτικής στάσης του κόμματος σε όλα τα εθνικά θέματα και στο Μακεδονικό.

«Η θέση μας ήταν ξεκάθαρη εξ’ αρχής: Η Νέα Δημοκρατία ζήτησε απάλειψη όλων των αλυτρωτικών αναφορών στο Σύνταγμα ως προϋπόθεση για να ξεκινήσει η συζήτηση για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, για όλες τις χρήσεις (erga omnes). Εμείς δεν λαϊκίζουμε ούτε στα θέματα της οικονομίας, ούτε στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής».

Σχετικά Νέα