Σπυράκη: Η ΝΔ θα ανοίξει τη συζήτηση για λελογισμένη αύξηση του κατώτατου μισθού

“Στη Ν.Δ. έχουμε και τη δυνατότητα και την αξιοπιστία και τη γνώση και την εμπειρία να παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα το οποίο θα βοηθήσει την Ελλάδα να γυρίσει σελίδα”, τόνισε η Μαρία Σπυράκη επισημαίνοντας πως η χώρα σήμερα χρειάζεται ένα σταθερό περιβάλλον, ώστε να μπορούν οι ξένοι, αλλά και οι εγχώριοι επενδυτές, να επεκταθούν.

Μιλώντας στην τηλεόραση του “Αντέννα” η εκπρόσωπος της ΝΔ δήλωσε πως η κυβέρνηση αυτό που κάνει είναι να γυρίζει στην παλιά κακή συνταγή των παροχών και των προσλήψεων στο Δημόσιο, χωρίς σχεδιασμό. Μάλιστα κατηγόρησε την κυβέρνηση πως προσπαθεί να εξαπατήσει, για άλλη μια φορά, ανθρώπους πληγωμένους, ανθρώπους πιεσμένους, όπως είναι οι συνταξιούχοι, με τη συμφωνία για τη μείωση του αφορολογήτου αφαιρείται μια σύνταξη. “Η μείωση του αφορολογήτου σημαίνει ότι παίρνει από το συνταξιούχο μια σύνταξη από τις 12 που σήμερα παίρνει. Οι βουλευτές αυτής της κυβέρνησης, από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, ψήφισαν δύο φορές τη μείωση των συντάξεων.

Είχαμε μειώσεις με προηγούμενες κυβερνήσεις, όχι τον καταιγισμό των μειώσεων που είχαμε επί της περιόδου Κατρούγκαλου και του νόμου Κατρούγκαλου, που τελικά αποδείχθηκε καταστροφικός για τους πολίτες, καταστροφικός για τις εισφορές” δήλωσε χαρακτηριστικά. Όπως είπε η κυβέρνηση συμφώνησε με τους πιστωτές να μειώσουν τις συντάξεις, μέτρο το οποίο χαρακτήρισε αχρείαστο το οποίο και αποδεικνύει ότι η αξιοπιστία της είναι πάρα πολύ περιορισμένη. Σύμφωνα με την κ. Σπυράκη η ΝΔ θα ανοίξει τη συζήτηση για τη λελογισμένη αύξηση του κατώτατου μισθού με στόχο να υπάρξει μια συμφωνία μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών.

Τέλος όσον αφορά τον ανασχηματισμό η κ. Σπυράκη δήλωσε πως έχει πολύ μικρή σημασία ποιοι θα καθίσουν στις καρέκλες του επόμενου υπουργικού συμβουλίου μιας απόλυτα απονομιμοποιημένης κυβέρνησης. “Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση από τους πολίτες. Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση στο εσωτερικό της, όταν για μείζονα θέματα, όπως η υπόθεση του ονόματος των Σκοπίων, ερίζουν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι. Όπως είδατε το αποτέλεσμα που παράγει η συμφωνία είναι ότι μόλις χθες ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών αποκάλεσε τα Σκόπια “Μακεδονία” αφήνοντας πίσω του το Βόρεια για να καταλάβουμε ακριβώς και πως εξελίσσεται όλη αυτή η υπόθεση” είπε χαρακτηριστικά.

ΑΜΠΕ

Σχετικά Νέα