Δημοσιεύθηκε στις: Πε, Σεπ 15th, 2016

Σουλτς κατά Τραμπ: Αποτελεί πρόβλημα για όλο τον πλανήτη

martin-schulz-2z8kxissh4duzbdm8cunt6Εάν ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κερδίσει τις εκλογές τον Νοέμβριο, αυτό θα αποτελέσει πρόβλημα για ολόκληρο τον κόσμο και θα ενθαρρύνει τους μιμητές του στην Ευρώπη, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γερμανός σοσιαλδημοκράτης Μάρτιν Σουλτς σε γερμανικό περιοδικό.
«Ο Τραμπ δεν αποτελεί μόνο πρόβλημα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και για τον υπόλοιπο κόσμο», δήλωσε ο κ. Σουλτς σε συνέντευξή του στο Der Spiegel, που δημοσιεύθηκε στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού.
«Εάν ένας άνθρωπος που κάνει επίδειξη με το να μην έχει την παραμικρή ιδέα και να υποστηρίζει ότι η εξειδικευμένη γνώση είναι ελιτίστικες ανοησίες, καταλήξει στο Λευκό Οίκο, τότε θα έχουμε φθάσει σε ένα κρίσιμο σημείο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ένα τέτοιο σενάριο θα σημαίνει ότι υπάρχει «ένας προφανώς ανεύθυνος άνθρωπος» σε μια θέση που απαιτεί την υπέρτατη αίσθηση ευθύνης, ανέφερε ο κ. Σουλτς. Πρόσθεσε ότι ανησυχεί πως μια ενδεχόμενη νίκη του κ. Τραμπ θα δημιουργήσει μιμητές στην Ευρώπη. «Γι’ αυτό θέλω να κερδίσει η Χίλαρι Κλίντον», πρόσθεσε.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo