Σουλτς για προσφυγικό:Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως βοήθεια και αλληλεγγύη

czcfc“‘Ονειδος για τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης” χαρακτήρισε την Ειδομένη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung και ζήτησε να μην αποφεύγει η Ευρώπη να κοιτάζει προς τα εκεί.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για εκείνα τα μέλη “τα οποία δεν είναι διατεθειμένα να δεχτούν πρόσφυγες και εγκαταλείπουν μόνους τους Έλληνες να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα αυτό”, τόνισε και πρόσθεσε πως “τα κράτη τα οποία αρνούνται πεισματικά να δεχτούν πρόσφυγες έφεραν την Ευρωπαϊκή Ένωση σε αυτήν την κατάσταση”.

Η Ελλάδα, η οποία βρίσκεται σε μια βαθιά οικονομική και δημοσιονομική κρίση, χρειάζεται επειγόντως – και στο θέμα της προσφυγικής κρίσης – βοήθεια και αλληλεγγύη, σημείωσε ο Μ. Σουλτς. “Δεν επιτρέπεται να αφήσουμε μόνη την Ελλάδα με το προσφυγικό πρόβλημα” δήλωσε και απαίτησε εκ νέου τη συμμετοχή και των 28 χωρών της ΕΕ στο θέμα αυτό. “Αναμένω ότι οι όλες οι χώρες θα λάβουν μέρος στην κατανομή” ανέφερε.

Στο ερώτημα πώς μπορεί να παρακινηθούν οι χώρες που αρνούνται να τους δεχτούν, ο Μ. Σουλτς απάντησε: “Ίσως η επίγνωση του γεγονότος ότι στον παγκοσμιοποιημένο κόσμο του 21ου αιώνα στον οποίο ζούμε, δεν υπάρχουν εθνικές απαντήσεις σε παγκόσμια προβλήματα όπως η μετανάστευση. Απλώς δεν λειτουργεί κάτι τέτοιο πλέον”.

Σχετικά Νέα